وقتی زنی متوجه می شود که باردار است، باید بیش از زمان های معمول مراقب رژیم غذایی خود باشد. این مقاله به منظور آشنایی شما با فواید آجیل در دوران بارداری گردآوری شده است.
فهرست
بسیاری از زنان باردار از فواید تغذیه ای بسیاری از محصولات آگاه نیستند، بنابراین، بیایید مروری بر فواید آجیل هایی مانند گردو و بادام در دوران بارداری داشته باشیم.
در مقاله دیگری به فواید خوردن آجیل در شیردهی پرداخته ایم که میتوانید با مراجعه به آن مقاله، به پاسخ سوالاتتان در زمینه مصرف انواع آجیل مانند گردو و بادام در شیردهی برسید.
خوردن آجیل در بارداری
اگر تنقلات و خوراکی های خوشمزه می خواهید به آجیل روی آورید. آجیل برای خوردن در بین مواد غذایی دوران بارداری عالی است، زیرا پروتئین، فیبر، چربی سالم و مواد معدنی را فراهم می کند. بعلاوه، آنها یک غذای مغذی هستند، بنابراین برای رفع گرسنگی خود مجبور نیستید زیاد غذا بخورید، این مورد برای زنانی که با حالت تهوع دست و پنجه نرم می کنند یا در اواخر بارداری به سرعت سیر می شوند، ایده آل است. ( 1 )
خوردن آجیل در سه ماه اول بارداری
خوردن آجیل در سه ماه اول بارداری باید با احتیاط انجام شود. در این دوره از بارداری، توسعهی جنین در حال انجام است و این مرحله بسیار حساس است. آجیل ها ممکن است حاوی باکتریها یا قارچهایی باشند که برای بارداری مضر باشند. علاوه بر این، آجیلها ممکن است حاوی مواد شیمیایی و رنگینکنندههای مضر باشند که برای جنین آسیب زننده باشند.
بنابراین، در صورت تمایل به مصرف آجیل در این دوره از بارداری، مهم است که محصولات با کیفیت و از منابع امن و تمیز تهیه شوند. همچنین، مصرف آجیل به میزان متوسط و در کنار تغذیهی سالم و متنوع دیگر، توصیه میشود. در هر صورت، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد تغذیهی بهینه در این دوره راهنمایی شوید.
چه آجیل هایی در بارداری بخوریم؟
هر نوع آجیل در بارداری مفید است، اما گردو و بادام مفید تر هستند زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 میباشند، نوعی چربی که معمولا در ماهی یافت می شود و به رشد مغز کودک شما کمک می کند.
مفیدترین آجیل ها عبارتنداز :
- گردو
- بادام
- بادام هندی
- فندق
اگر گیاهخوار هستید یا ماهی نمیخورید، خوردن سایر غذاهای حاوی امگا 3 مانند گردو بسیار مهم است. با پزشک خود در مورد مصرف مکمل صحبت کنید تا مطمئن شوید که این چربی های ضروری را به اندازه کافی دریافت می کنید.
خوردن گردو در دوران بارداری
گردو که در هندی به نام اخروت شناخته می شود، برای مصرف در دوران بارداری بسیار سالم و کاملا بی خطر است. مغز گردو شبیه مغز است و نه تنها شبیه مغز است بلکه به عملکرد صحیح مغز نیز کمک می کند. جدای از این، تعدادی دیگر از مزایای بالقوه مصرف گردو در بارداری وجود دارد.
فواید گردو در بارداری
مصرف گردو در دوران بارداری می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند. گردو منبعی غنی از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، چربی های سالم از جمله چربی های نیمه اشباع و امگا-3، و ویتامین های مختلف از جمله ویتامین های B و E است. مصرف گردو می تواند به کنترل وزن مادر کمک کرده و از افزایش وزن جلوگیری کند. همچنین، مواد معدنی موجود در گردو مانند منیزیم و فسفر می توانند به حفظ سلامت استخوان ها کمک کنند. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در گردو نیز برای توسعه عصبی و مغزی جنین حیاتی هستند.
با این حال، باید توجه داشت که مصرف گردو باید به میزان متعادل باشد، زیرا مصرف بیش از حد این آجیل ممکن است منجر به افزایش وزن یا مشکلات گوارشی شود. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا مقدار مناسبی از گردو را در رژیم غذایی تان در دوران بارداری در نظر بگیرد.
با بررسی ارزش غذایی گردو متوجه خواهید شد که این محصول سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین است که می تواند به رشد چشم و مغز جنین شما کمک کند. گردو حاوی استرول های گیاهی است که می تواند به کنترل سطح کلسترول خون و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن شما کمک کند. مصرف این محصول در مقادیر متوسط نیز می تواند به حفظ پروفایل چربی بهینه در دوران بارداری کمک کند.
روغن گردو در حفظ عملکرد سلول های اندوتلیال که رگ های خونی را در سراسر بدن می پوشانند، مفید است. نقش اصلی این سلول ها پوشش و ایجاد انعطاف پذیری رگ های خونی است. مصرف منظم و مداوم گردو در بهبود عملکرد این سلول ها و کنترل رگ های خونی موثر است.
از آنجایی که گردو رگ های خونی را شل می کند، حتی می تواند به کنترل فشار خون بالا کمک کند.
گردو سرشار از پروتئین و فیبر است، همچنین فیبر و پروتئین مواد مغذی حیاتی و مهمی برای زنان باردار می باشند. در گردو آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که در تقویت سیستم ایمنی زنان باردار کمک کننده است. توصیه می شود گردو را همراه با پوست قهوه ای مصرف کنید. 90 درصد از آنتی اکسیدان های موجود در گردو در پوست آن قرار دارد. محتوای مسی که در گردو وجود دارد، تاثیر بسیاری در رشد و نمو مناسب جنین دارد. همچنبن، توصیه می شود که مادران باردار برای جلوگیری و کنترل از افسردگی پس از زایمان از مصرف گردو غافل نشوند.
محتوای آلفا لینولنیک اسید آنها برای مبارزه با افسردگی پس از زایمان، روان پریشی شیدایی- افسردگی و حتی زوال عقل مفید است. بنابراین، می توانید پس از زایمان به خوردن گردو ادامه دهید. این محصول کمک کننده در تنظیم سطح ملاتونین است. ملاتونین باعث خواب می شود و خوردن گردو، به ویژه در سه ماهه سوم بارداری، می تواند بسیار مفید باشد زیرا خواب در آن زمان به یک نگرانی اصلی تبدیل می شود.
مس برای تشکیل گلبول های قرمز ضروری است و همانطور که اشاره کردیم گردو منبع خوبی از مس است و در ترمیم بافت ها و تجزیه ی قندها موثر است. در نتیجه مس تواند از ابتلا به دیابت در بارداری جلو گیری کند. برای رشد استخوان ها و غضروف کودک منگنز یک ماده مغذی ضروری است. با یک وعده گردو می توان نیمی از منگنز مورد نیاز روزانه برای کودک را تامین کرد.
خواص گردو
گردوها یک منبع غنی از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، و چربیهای سالم است. همچنین حاوی ویتامینهای E و B6، اسید فولیک، منیزیم، پتاسیم و آهن نیز میباشد. مصرف گردو در دوران بارداری میتواند به شما و جنینتان کمک کند.
پروتئین موجود در گردو میتواند در رشد و ساخت بافتهای بدن نقش بسزایی داشته باشد. همچنین، آهن موجود در آن میتواند به پیشگیری از کمخونی کمک کند.
ویتامین های گردو نیز تاثیر بسزایی در این دوران خواهند داشت، ویتامین E موجود در گردو میتواند به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک کند. همچنین، اسید فولیک آن میتواند در تشکیل سیستم عصبی جنین نقش داشته باشد.
با این حال، برای اطمینان حاصل کردن از تاثیرات خواص گردو در این دوران، همیشه بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک متخصص میتواند رژیم غذایی مناسب را برای شما تعیین کند و در صورت لزوم، مکملهای مغذی را نیز توصیه کند.
خرید گردو را به دو روش میتوانید انجام دهید. اگر قصد خرید گردو عمده دارید میتوانید از طریق شماره تلفن های موجود در سایت، با بخش فروش ما تماس بگیرید و اگر قصد خرید بصورت کیلویی را دارید، از طریق لینک زیر وارد بخش فروش این محصول شده و میزان خرید رو تایین کنید.
در دوران بارداری چند عدد گردو می توانید مصرف کنید؟
4 تا 5 عدد گردو در روز به اندازه کافی خوب است. مصرف بیش از حد گردو ممکن است باعث اسهال در بارداری شود. زنانی که به آجیل حساسیت دارند باید از خوردن آجیل خودداری کنند.
خوردن بادام در بارداری
مطالعات نشان داده اند که مصرف بادام در دوران بارداری می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند. بادام، منبعی غنی از مواد مغذی از جمله پروتئین، فیبر، ویتامین ها (مانند ویتامین E و ویتامین B) و مواد معدنی (مانند منیزیم، مس و فسفر) است. مصرف بادام در دوران بارداری می تواند به کنترل وزن مادر کمک کند، زیرا این آجیل حاوی چربی های سالم مانند چربی های نیمه اشباع و امگا-3 است. همچنین، ویتامین E موجود در بادام می تواند از آسیب های اکسیداتیو در دوران بارداری جلوگیری کند و سلامت پوست و بافت های بدن را حفظ کند.
با این حال، برای حداکثر استفاده از فواید بادام، توصیه میشود که مصرف آن معتدل و در مراعات با رژیم غذایی سالم و متنوع باشد و در صورت وجود هرگونه علائم ناراحتی یا حساسیت، مشورت با پزشک مراجعه شود.
هنگامی که باردار هستید، خوردن غذاهای سالم برای تغذیه کودک بسیار مهم است. بادام بو داده یا خام، یک انتخاب عالی برای میان وعده های مادر باردار است . بادام منبع غنی از مواد مغذی مورد نیاز مادران باردار مانند پروتئین، ریبوفلاوین و منیزیم است. ( 2 )
چند بادام در روز؟
23 عدد بادام در روز، بادام درختی حاوی بالاترین پروتئین، فیبر، کلسیم، ویتامین E، ریبوفلاوین و نیاسین است. فقط 1-2-3 را به خاطر بسپارید. 1 اونس بادام، یا حدود 23 عدد مغز بادام، مقدار ایده آل روزانه است که توسط دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها توصیه می شود.
خوردن بادام خیسانده شده در دوران بارداری
یکی از بهترین راههای مصرف بادام در بارداری این است که آن را همان طور که هست داشته باشید. با این حال، برای دریافت تمام مواد مغذی از بادام، بهتر است آنها را قبل از خوردن خیس کنید – از شب قبل، یک مشت بادام را در آب گرم خیس کنید. روی کاسه را بپوشانید و یک شب کنار بگذارید.
آیا می توانید در دوران بارداری بیش از حد بادام بخورید؟
افسانه ای وجود دارد مبنی بر اینکه بادام نباید در دوران بارداری مصرف شود زیرا در بدن گرما تولید می کند. خوب این درست نیست. تنها دلیل اجتناب از مصرف بادام در بارداری این است که به آن حساسیت دارید .
خوردن بادام هندی در بارداری
بادام هندی یکی از آجیل هایی است که ممکن است در دوران بارداری برای مادر و جنین سودمند باشد. این آجیل حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که به سلامت پوست و سلول های بدن کمک می کند. همچنین، ویتامین E می تواند به پیشگیری از آسیب های اکسیداتیو در بدن کمک کند و از بروز مشکلات مربوط به بارداری نظیر پیش آمدن پیش از موعد زایمان (preterm labor) جلوگیری کند. علاوه بر این، بادام هندی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 است که برای توسعه عصبی و مغزی جنین مفید می باشد.
با این حال، مصرف بادام هندی در دوران بارداری باید معقول و با توجه به توصیه پزشک باشد، زیرا ممکن است در برخی موارد باعث حساسیت یا ناراحتی معده شود.
بادام هندی در دوران بارداری ایمن است که در حد متعادل مصرف شود . آنها فواید زیادی برای سلامتی دارند، از جمله بهبود هضم، کاهش خطر ابتلا به آلرژی بادام هندی در کودک و موارد دیگر. با این حال، میوه بادام هندی باید در دوران بارداری به مقدار کم مصرف شود تا از کمبودهای تغذیه ای جلوگیری شود.
احتیاط در مصرف بادام هندی
بادام هندی رعایت کرد بادام هندی نمکی و ماسالا دارای سطوح بالای سدیم در خود است که باید در دوران بارداری از مصرف مقادیر زیاد آن اجتناب کرد. توصیه می شود در طول بارداری بیش از یک اونس بادام هندی در روز مصرف نکنید زیرا هر چیزی بیشتر می تواند باعث ناراحتی شود.
در دوران بارداری از مصرف چه آجیل هایی باید اجتناب کرد؟
دستورالعمل ها به زنان باردار توصیه کرده است که از خوردن بادام زمینی خودداری کنند – و معرفی آن به کودکان پرخطر (مانند کسانی که والدینشان آلرژی دارند) را تا سن 3 سالگی به تأخیر بیندازند – تا از حساسیت به بادام زمینی در فرزندانشان جلوگیری شود.
آیا بادام زمینی می تواند به جنین آسیب برساند؟
مصرف بادام زمینی در دوران بارداری در صورتی که مادر سابقه خانوادگی حساسیت به بادام زمینی نداشته باشد، بی خطر تلقی می شود. متخصصان آلرژی بیان میکنند که در حالی که کودکان اغلب با حساسیت به شیر و تخممرغ درگیر هستند، آلرژی به بادام زمینی نیز یک حساسیت مادام العمر است.
زنان باردار باید آجیل را در حد اعتدال مصرف کنند و به طور کلی از مصرف خوراکی هایی که حاوی شکر یا نمک بیش از حد است کنند.
مواد مغذی زیر در آجیل وجود دارد:
- فیبر
- ویتامین ها و مواد معدنی
- انرژی
امیدواریم مقاله ای که در مورد مصرف آجیل در بارداری برایتان آماده کرده بودیم رضایت کافی را داشته باشید، حتما به این نکته توجه کنید که گردو، بادام، بادام هندی و سایر آجیل ها و خشکبار جزو محصولاتی هستند که کیفیت نحوه خرید شما نقش حیاتی را در میزان بهره بردن از خواص آنها دارد. محصول تازه و با کیفیت، مواد مغذی بیشتری نسبت به جنس کهنه و نامرغوب دارد.
آیا آجیل در دوران بارداری مفید است؟
بله، آجیل یکی از بهترین خوراکی هایی است که میتوان در دوران بارداری از آن بهره برد، این محصول دارای ویتامین های ضروری بدن هستند.
مهمترین آجیل ها برای استفاده در دوران بارداری کدامند؟
اغلب آجیل ها در دوران بارداری میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند، ولی بهترین آنها، گردو و بادام است.
آیا گردو در بارداری مفید است؟
بله، گردو دارای امگا3 و چربی های مفید و ضروری برای بدن است و تقویت مغز کمک میکند.
آیا میتوان از خواص بادام در بارداری بهره برد؟
بادام منبع غنی از مواد مغذی مورد نیاز مادران باردار مانند پروتئین، ریبوفلاوین و منیزیم است و میتواند برای مادران باردار بسیار مفید باشد.
ممنون از اطلاعات مفیدی که در مقاله داشتین. کاش در مورد خواص فندق هم اطلاعات میذاشتین
سلام و عرض ادب. از طربق لینک زیر میتونید وارد مقاله ای که موضوع درخواستی شما رو داره وارد بشین.
خواص فندق