بررسی خواص فندق برای سلامتی

Properties-of-hazelnuts

فندق یکی از خوراکی هایی است که کمتر کسی از خوردن آن اجتناب میکند. ما ایرانی ها، این محصول را اغلب در ترکیب با آجیل استفاده کرده ایم و کمتر پیش می آید که کسی آن را بصورت تکی خریداری کند، مگر آنکه با خواص فندق آشنایی داشته باشد.

تمام محصولاتی که در آجیل استفاده میشوند دارای خواص و فواید شگفت انگیزی هستند، ولی در میان آنها، چند نوع خوراکی با خواص خارق العاده داریم.

در این مقاله قصد داریم به بررسی چند نمونه از خواص فندق بپردازیم که بی شک برای سلامتی و ایمنی بدن مفید و تاثیر گذار است. فندق نوعی میوه است که از درخت بدست می آید و معمولا در کشور های اروپایی کشت شده ولی قسمت عمده تولید و کشت فندق در ترکیه می باشد که تولید کننده عمده فندق دنیا است.

فندق یک جادوگر گیاهی با خواص دارویی قوی است که می توان از آن به طرق مختلف استفاده کرد.

فندق در رسته آجیل شناخته می شود که همانند سایر مغز ها مثل مغز گردو یا بادام می تواند به عنوان چاشنی و یا افزودنی به کیک و شیرینی مصرف شود یا به طور خام همراه با سایر خشکبار مثل کشمش استفاده شود. فندق نوعی دانه گیاهی است که عمده ترکیبات آن را چربی و پروتیین تشکیل می دهد.

البته خواص فندق از این جهت حائز اهمیت است که این محصول سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که ویتامین مورد نیاز بدن را می تواند به راحتی تامین کند و سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد.

خواص فندق برای مردان
خواص فندق برای مردان

خواص فندق

  • تاثیر مثبت در حرکات روده.
  • فندق حاوی فیبر رژیمی است و می تواند به عنوان میان وعده مصرف شود.
  • کمک به کاهش وزن.
  • محافظت در برابر آسیب سلولی.
  • کاهش کلسترول.
  • بهبود حساسیت به انسولین.
  • کمک به سلامت قلب.
  • کاهش التهاب.
  • بهبود اسپرم در مردان.

چرا فندق برای شما مفید است؟

فندق علاوه بر محتوای امگا 3، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو که می تواند منجر به فشار خون بالا شود، محافظت می کند. این محصول حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنلی هستند که با کاهش کلسترول و التهاب به قلب شما کمک می کند تا سالم بماند.

در ادامه بصورت تک به تک به خواص فندق میپردازیم :

  1. حمایت از حرکات روده
    فندق منبع خوبی از فیبر است. خوردن فیبر زیاد، حرکات منظم روده را تشویق می کند و به جلوگیری از یبوست کمک می کند. دستورالعمل های غذایی در ایالات متحده توصیه می کند که زنان 31 تا 50 ساله 25.2 گرم فیبر غذایی در روز بخورند. مردان در همان محدوده سنی باید 30.8 گرم فیبر در روز بخورند. یک وعده 28 گرمی فندق حاوی حدود 2.7 گرم فیبر رژیمی است.
  2. کاهش وزن
    طبق تحقیقات اخیر، خوردن آجیل ممکن است به برخی افراد کمک کند تا از افزایش وزن بدن خود جلوگیری کنند. یک مطالعه در سال 2018 ارتباط بین مصرف آجیل، کاهش وزن و کاهش خطر چاقی را نشان داد. در این مطالعه، شرکت‌کنندگانی که آجیل بیشتری می‌خوردند، نسبت به افرادی که این محصول را مصرف نمی‌کردند، کمتر دچار اضافه وزن می‌شدند.
  3. محافظت در برابر آسیب سلولی
    فندق سرشار از آنتی اکسیدان است که ترکیباتی هستند که از بدن در برابر اکسیداسیون سلول ها محافظت می کنند. آنها میزان آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. فندق حاوی ویتامین E است. برخی تحقیقات نشان می دهد که ویتامین E ممکن است به محافظت از بدن در برابر انواع آسیب های سلولی مرتبط با سرطان کمک کند.
  4. کاهش کلسترول
    کاهش کلسترول یکی دیگر از خواص فندق است. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که رژیم غذایی غنی از فندق باعث کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین می شود. این نوع کلسترول می تواند خطر مشکلات قلبی را افزایش دهد. محققان به این نتیجه رسیدند که بهترین راه برای بهره مندی از فواید فندق خوردن هر روزه آن بدون افزایش کالری دریافتی است. نتایج یک بررسی در سال 2016 نیز نشان داد که فندق می تواند سطح کلسترول مضر را کاهش دهد. در این میان محققان به افزایش وزن بدن شرکت کنندگان اشاره نکردند. این ممکن است برخی از نگرانی ها را کاهش دهد که خوردن آجیل های پر کالری می تواند منجر به افزایش وزن شود.
  5. بهبود حساسیت به انسولین
    خوردن آجیل حاوی فندق ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. یک کارآزمایی کوچک در سال 2011 نشان داد که خوردن مخلوط 30 گرمی آجیل حاوی 7.5 گرم فندق در روز، حساسیت شرکت کنندگان به انسولین را طی 12 هفته بهبود می بخشد. کاهش حساسیت به انسولین در ایجاد دیابت نوع 2 نقش دارد. بهبود این حساسیت خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
  6. حمایت از سلامت قلب
    فندق ممکن است به تقویت قلب کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق ممکن است نشانگرهای زیستی خطر قلبی عروقی را بهبود بخشد و به طور بالقوه خطر مشکلات قلبی را کاهش دهد.
  7. کاهش التهاب
    یکی از خواص فندق کاهش التهاب است. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق علائم التهاب را در میان شرکت کنندگان کاهش می دهد. با این حال، مطالعه دیگری نشان داد که تغییر در نشانگرهای التهابی پس از خوردن فندق ناچیز است. به طور قطعی تعیین اثر فندق بر التهاب نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
  8. بهبود تعداد اسپرم
    تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف بیشتر مغزها، از جمله فندق، ممکن است تعداد اسپرم را افزایش دهد و کیفیت اسپرم را بهبود بخشد. محققان تاکید می کنند که این مطالعه کوچک شامل شرکت کنندگان سالم و بارور بود. تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این مزایا برای جمعیت گسترده‌تر اعمال می‌شود، ضروری است. (1)
چگونه از خواص فندق بهره ببریم
چگونه از خواص فندق بهره ببریم

آیا فندق برای پوست شما مفید است؟

یکی دیگر از مهمترین خواص فندق این است که این محصول از پیری زودرس جلوگیری می کند، روند پیری را به تاخیر می اندازد و با خطوط ریز و چین و چروک مبارزه می کند. ویتامین E موجود در فندق، پوست را مرطوب و آبرسانی می کند. پوست را حالت می دهد و آن را نرم، صاف و درخشان می کند. به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کند و از پوست ما در برابر اثرات مضر اشعه های UV خشن محافظت می کند.

آیا فندق برای مغز مفید است؟

فندق در کنار گردو و بادام یکی از بهترین غذاها برای تقویت سلامت مغز محسوب می شوند. فندق سرشار از تیامین، سلنیوم، ویتامین E و K است و برای سلامت مغز بسیار مفید است و همچنین حافظه را بهبود می بخشد.

آیا فندق برای مو مفید است؟

روغن فندق معمولا برای بهبود شرایط مو و پوست سر استفاده می شود. برای موهای شکننده و آسیب دیده، روغن فندق در برابر آسیب های بعدی کمک می کند و موها را تغذیه می کند. با استفاده منظم، روغن فندق می تواند کیفیت موهای آسیب دیده را بهبود بخشد. روغن فندق همچنین می تواند شرایط خشکی پوست سر و تولید مو را بهبود بخشد.

آیا فندق برای کبد مفید است؟

طبق یک مطالعه در مورد خواص فندق نشان داد که این محصول باعث افزایش تعداد مواد مغذی ضروری در بدن مانند ویتامین E و منیزیم می شود. این امر خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند آلزایمر، دیابت، سرطان، مشکلات قلبی و کبدی را کاهش می دهد.

Properties-hazelnuts-kernel-aghayegerdoo
Properties-hazelnuts-kernel-aghayegerdoo

آیا فندق فشار خون را افزایش می دهد؟

فندق سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی های سالم است. آنها همچنین ممکن است سایر مزایای سلامتی را نیز به همراه داشته باشند، از جمله کمک به کاهش سطح چربی خون، تنظیم فشار خون ، کاهش التهاب و بهبود سطح قند خون و غیره.

آیا فندق باعث افزایش کلسترول می شود؟

رژیم غذایی غنی شده با فندق، با کاهش LDL و کلسترول کل همراه است، در حالی که کلسترول HDL، تری گلیسیرید و BMI به طور قابل ملاحظه ای بدون تغییر باقی می مانند.

آیا فندق برای خواب مفید است؟

فندق: این آجیل ترد و کمی شیرین در واقع سرشار از تریپتوفان است، اسید آمینه ای که باعث خواب آلودگی می شود. تریپتوفان، ملاتونین تولید می کند که به ما کمک می کند تا شب ها آرام و عمیق بخوابیم.

آیا فندق برای اضطراب مفید است؟

خواص فندق میتواند روی کاهش اظطراب نیز تاثیرگذار باشد، به این دلیل که فندق به دلیل داشتن نسبت بالای ویتامین B6 می تواند عملکرد کلی سیستم عصبی را بهبود ببخشد. ویتامین B6 همراه با اسیدهای چرب امگا 3 که در فندق وجود دارد، به مبارزه با استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

آیا فندق ضد التهاب است؟

در میان چندین غذای مغذی، فندق به عنوان یک غذای ضد التهاب و کاهنده چربی خون در نظر گرفته می شود که دومین منبع غنی از اسیدهای چرب غیراشباع در میان آجیل هاست و به دلیل غنی بودن از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات فنلی در کاهش التهاب تاثیرگذار است.

فواید و خواص فندق و مغز فندق
فواید و خواص فندق و مغز فندق

آیا فندق برای آرتروز مفید است؟

بادام، فندق، بادام زمینی، پسته و گردو حاوی مقادیر زیادی فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و چربی‌های امگا 3 هستند که همگی دارای اثرات ضد التهابی هستند و میتوانند برای آرتروز مفید باشند.

آیا فندق برای استخوان مفید است؟

از دیگر خواص فندق به این نکته میتوان اشاره کرد که این مغز می تواند برای مفاصل و استخوان های شما مفید باشد، منیزیم و کلسیم برای سلامت استخوان ها و مفاصل شما ضروری هستند. منیزیم اضافی که توسط استخوان‌های شما ذخیره می‌شود در صورت کمبود آن، کمک می‌کند. علاوه بر این، فندق حاوی منگنز است که برای رشد و استحکام استخوان ها ایده آل است.

آیا فندق برای تیروئید مفید است؟

آجیل برزیلی، آجیل ماکادمیا و فندق منابع عالی سلنیوم هستند که به عملکرد سالم تیروئید کمک می کنند. بهتر است یک بسته کوچک از انواع آجیل برای میان وعده در طول روز بسته بندی کنید.

آیا فندق برای مردان مفید است؟

تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف بیشتر مغزها، از جمله فندق، ممکن است تعداد اسپرم را افزایش دهد و کیفیت اسپرم را بهبود بخشد. محققان تاکید می کنند که این مطالعه کوچک شامل شرکت کنندگان سالم و بارور بود.

آیا فندق باعث افزایش تستوسترون می شود؟

طبق تحقیقات انجام شده بر روی دو گروه سنی جوان و مسن، رژیم غذایی مکمل فندق، متغیرهای هیستوپاتولوژیک، کیفیت اسپرم، پلاسمای منی و استرس اکسیداتیو پلاسما، ویتامین E پلاسمای منی و سطح تستوسترون پلاسما را در هر دو گروه بهبود بخشید. (2)

خواص فندق برای بهبود فعالیت عضلات

فندق دارای مقادیر قابل توجهی از منیزیم است و منیزیم نقش موثری در کنترل میزان کلسیم موجود در بدن و فعالیت سلول های آن دارد. در نتیجه، به تحرک عضلات کمک خواهد کرد و از ایجاد نیروی بیش از اندازه در عضلات نیز جلوگیری خواهد کرد.

این اثر موجب کاهش تنش عضلات خواهد شد و از بروزخستگی عضلانی، اسپاسم عضلات، گرفتگی و درد جلوگیری خواهد کرد. همچنین پژوهش ها مشخص می کند که میزان مورد نیاز مناسب منیزیم می تواند به بهبود فعالیت عضلات کمک کند و مقدار مناسب منیزیم نیز می تواند سلامت استخوان شما را تضمین کند.

مطالعات نشان می دهد که مصرف موضعی فندق می تواند به طور موثر التهاب را کاهش دهد و به تسکین پوست شما کمک کند.

بهترین راه برای خوردن فندق چیست
بهترین راه برای خوردن فندق چیست

بهترین راه برای خوردن فندق چیست؟

فندق را می توان کامل، ورقه شده، آسیاب شده، خام یا بوداده خریداری کرد. آنها معمولاً به عنوان میان وعده خورده می شوند یا به غذاهای پخته شده و سایر غذاها اضافه می شوند. بهتر است آنها را با پوستی که روی مغز فندق است بخورید. فندق سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی های سالم است.

اگر زیاد فندق بخورید چه اتفاقی می افتد؟

گاز، نفخ و مشکلات گوارشی ممکن است رخ دهد، این یک عارضه جانبی رایج می باشد که به دلیل ترکیبات موجود در آجیل به نام فیتات و تانن است که هضم آنها را دشوار می کند. آلن آر می گوید خوردن بیش از حد چربی، که به وفور در آجیل یافت می شود، در مدت زمان کوتاهی می تواند منجر به اسهال شود.

فندق را چه زمانی بخوریم؟

اکثر آجیل ها بسته به آب و هوا در ماه های شهریور تا آبان برداشت می شوند. برای تبدیل شدن به خوراکی برای انسان، آجیل باید به بلوغ کامل برسد و کمی خشک شود. هنگامی که پوشش بیرونی، شروع به شکافته شدن می کند، فندق ها برای خوردن بی خطر هستند.

آیا می توانم فندق را خام بخورم؟

در اغلب مواقع فندق به‌ صورت خام مصرف می‌شود، اما زمانی که برشته می‌شود، طعم ملایم‌ تر و شیرین‌ تری به خود می‌گیرد. تقریباً مانند همه آجیل‌ ها، آنها دارای محتوای چربی بالایی هستند، به این معنی که اگر در یخچال نگهداری نشوند، خیلی سریع مواد مغذی خود را از دست میدهند.

ارزش غذایی فندق

اطلاعات غذایی زیر توسط USDA برای 1 اونس ( 28 گرم یا حدود 21 مغز کامل ) فندق بدون نمک ( خام ) ارائه شده است.

چربی۱۷ گرم
پروتیین۴.۲ گرم
کربو هیدرات۴.۷ گرم
فیبر۲.۷ گرم
ویتامین E۲۱ درصد از نیاز روزانه
تیامین۱۲ درصد از نیاز روزانه
منیزیم۱۲ درصد از نیاز روزانه
مس۲۴درصد از نیاز روزانه
منگنز۸۴ درصد از نیاز روزانه

کربوهیدرات ها

میزان مناسب مصرف فندق در هر وعده 1 اونس یا حدود 21 عدد مغز است. بر اساس داده های USDA، یک وعده حدود 178 کالری و کمی کمتر از 5 گرم کربوهیدرات فراهم می کند.

بیشتر کربوهیدرات های موجود در فندق از فیبر به دست می آید. مقدار کمتری از قندهای طبیعی (1.2 گرم) و مقدار بسیار کمی از نشاسته (0.1 گرم) به دست می آید.

بار گلیسمی تخمینی یک وعده فندق 0 است. هنگام تخمین تأثیر یک غذا بر قند خون، بار گلیسمی اندازه سهم را در نظر می گیرد.

چربی ها

بیشتر کالری موجود در فندق از چربی حاصل می شود. در مجموع 17 گرم چربی در یک وعده از آجیل وجود دارد که بیشتر از نوع تک غیراشباع است ( تقریبا 13 گرم). همچنین 2.2 گرم چربی غیراشباع چندگانه وجود دارد. چربی های غیر اشباع به عنوان اشکال سالم چربی در نظر گرفته می شوند.

پروتئین

فندق در هر وعده کمی بیش از 4 گرم پروتئین دارد.

ویتامین و مواد معدنی

فندق منبع خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی مغذی است. آنها منبع عالی ویتامین E (حدود 28 درصد از مصرف توصیه شده روزانه شما) و منبع خوبی از تیامین هستند. فندق همچنین حاوی مقادیر کمتری ویتامین B6 و فولات است.

فندق همچنین منبع عالی منگنز و مس و منبع خوبی از منیزیم است. همچنین مقادیر کمتری فسفر، آهن، روی و پتاسیم در فندق وجود دارد.

نتیجه گیری

به گفته باغداران فندق، فندقی که کمتر فرآوری شده است، ماندگاری بیشتری دارد. بنابراین، در صورت امکان، فندق را در پوست نگهداری کنید تا برای نزدیک به یک سال ماندگاری داشته باشد. پرورش دهندگان فندق همچنین می گویند که بهتر است فندق را درست قبل از استفاده پردازش کنید (مثلاً بو داده، خرد کنید، برش بزنید، آسیاب کنید).

البته اگر میخواهید این محصول را بلافاصله بعد از خرید مصرف کنید، بهتر است خرید مغز فندق را در اولویت قرار دهید چون در اینصورت زحمت شکستن و مغز کردن آن را از خود دور میکنید.

همچنین با خرید مغز فندق، شما کاملا به میزانی که احتیاج دارید خرید میکنید و احتمال خرید کم یا زیاد را از بین میبرید.

فندق را می توان در ظرف دربسته در یخچال یا در فریزر نگهداری کرد که تا حدود شش ماه تازه بماند.

امیدوارم توانسته باشیم در این مقاله به تمامی سوالات شما در مورد خواص فندق پاسخ بدهیم، سعی ما بر این بود تا شما را بصورت جزء به جزء با این محصول شگفت انگیز آشنا کنیم. شما عزیزان در بخش فروشگاه وبسایت آقای گردو میتونید آجیل و خشکبار مورد نیاز خودتان را با بهترین و مناسب ترین قیمت خریداری کنید.

سوالات متداول

آیا فندق برای تقویت سیستم ایمنی مفید است؟

مطالعات انجام شده نشان می دهد که فندق ممکن است خواص ضد ویروسی داشته باشد و می تواند در برابر انواع خاصی از عفونت های ویروسی مفید باشد. ویتامین های گروه B از ویتامین های لازم برای بهبود عملکرد اسیدهای آمینه در بدن می باشد.

آیا فندق برای کنترل دیابت مفید است؟

بله، یک پژوهش اثر مصرف فندق بر میزان قند خون را بر روی ۵۰ فرد مبتلا به دیابت بررسی کرد. ازمیان این ۵۰ نفر، نصف این افراد، از فندق تحت ‌عنوان میان‌ وعده استفاده می کردند و نصف دیگر هم به‌عنوان گروه کنترل بررسی شدند.
بعد از ۲ماه، اشخاصی که فندق مصرف می‌کردند، هنگام ناشتایی، کاهش محسوسی در میزان قند خون خود نداشتند.

آیا فندق برای جلوگیری از ابتلا به سرطان مفید است؟

وجود محتویاتی مانند آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به فندق خاصیت و فواید ضدسرطانی ببخشد. در میان سایر آجیل‌ها، پسته، گردو و فندق بیشترین میزان از آنتی‌اکسیدان‌ را دارا هستند. آزمایش انجام شده روی بعضی از جانداران نشان داده است که برخی ترکیبات فندق می‌توانند به جلوگیری و بهبود بعضی از انواع سرطان کمک کنند. به‌نظر می‌رسد که این ترکیبات می‌توانند از استرس نیز جلوگیری کنند.

آیا فندق سرشار از آهن است؟

بله، با خوردن فندق، شما تقریبا ۳۰ درصد از میزان مورد نیاز آهن برای یک روز خود را جذب می کنید. آهن نیز کم خونی را برطرف خواهد کرد و وظیفه حمل خون سرشار از اکسیژن از شش ها به اعضای دیگر بدن شما بر عهده دارد.

آیا فندق باعث بهبود عملکرد قلب میشود؟

مطالعات نشان می‌دهد که یکی از خواص فندق برای سلامتی مربوط به بهبود عملکرد قلب است، فندق برای سلامت قلب بسیار مفید و موثر است. وجود انواع آنتی‌اکسیدان و اسیدهای چرب ضروری، ظرفیت دریافت آنتی‌اکسیدانی فندق را بالا می برد و سطح کلسترول و چربی های مضر خون را پایین می‌آورد. درواقع به‌نظر می‌رسد که وجود اسیدهای چرب ضروری، فیبر غذایی و آنتی‌اکسیدان‌ ها، به کنترل فشار خون کمک فراوانی می‌کند. به‌طور میانگین، مصرف ۵۰ گرم فندق در شبانه روز با عوامل تاثیر گذار در سلامت قلب رابطه‌ مستقیمی دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
مسعود خرّمی
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • میلاد زارع 21 دی 1401 / 1:16 ب.ظ

    سلام. ممنون از مطالب خوبتون. برای اینکه ازتون فندق یا آجیل و خشکبار خرید کنیم حتما باید زنگ بزنیم یا راه دیگه ای هم هست؟

    • مسعود خرّمی 21 دی 1401 / 1:31 ب.ظ

      سلام و عرض ادب. برای خرید لازم نیست بصورت تلفنی هماهنگ بشین. کافیه از طریق لینک های همین صفحه، وارد بخش فروشگاه بشین و هر آجیل و خشکباری که مد نظر دارین رو به سبد خریدتو اضافه کنین و خریدتون رو انجام بدین. البته برای کسب اطلاعات و راهنمایی میتونین تماس بگیرین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *