خواص فندق برای سلامتی! راهنمای جامع مصرف مغز فندق

خواص و فواید فندق برای سلامتی

فندق یکی از خوراکی هایی است که کمتر کسی از خوردن آن اجتناب میکند. ما ایرانی ها، این محصول را اغلب در ترکیب با آجیل استفاده کرده ایم و کمتر پیش می آید که کسی آن را بصورت تکی خریداری کند، مگر آنکه با خواص فندق آشنایی داشته باشد. تمام محصولاتی که در آجیل استفاده میشوند دارای خواص و فواید شگفت انگیزی هستند، ولی در میان آنها، چند نوع خوراکی با خواص خارق العاده داریم، از جمله فندق، که به آن خواهیم پرداخت.

با ما همراه باشید تا علاوه بر بررسی کامل خواص فندق به شما راه های خرید آجیل و همچنین انواع خشکبار را نشان دهیم. فروشگاه اینترنتی آقای گردو با چندین سال فعالیت در زمینه آجیل و خشکبار توانسته است به یکی از بهترین برند های این مارکت تبدیل شود.

فندق در رسته آجیل شناخته می شود که همانند سایر مغز ها مثل مغز گردو یا بادام می تواند به عنوان چاشنی و یا افزودنی به کیک و شیرینی مصرف شده یا به طور خام همراه با سایر خشکبار مثل کشمش استفاده شود. فندق نوعی دانه گیاهی است که عمده ترکیبات آن را چربی و پروتئین تشکیل می دهد. البته خواص فندق از این جهت حائز اهمیت است که این محصول سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند ویتامین مورد نیاز بدن را به راحتی تامین کند و سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد.

بیشتر بخوانید: طبع فندق

خواص فندق

فندق منبع خوبی از فیبر است و کاهش کلسترول یکی از مهمترین خواص فندق است. خوردن این آجیل ممکن است به برخی افراد کمک کند تا از افزایش وزن بدن خود جلوگیری کنند، فندق سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر اکسیداسیون سلول ها محافظت می کنند، همچنین ممکن است به تقویت قلب کمک کند. تحقیقات اخیر نشان می دهند که مصرف بیشتر مغزها، از جمله مغز فندق، ممکن است تعداد اسپرم در مردان را افزایش دهد و کیفیت اسپرم را بهبود بخشد.

خواص فندق
خواص فندق

در این مقاله قصد داریم به بررسی خواص فندق بپردازیم که بی شک برای سلامتی و ایمنی بدن مفید و تاثیر گذار است. فندق نوعی میوه است که از درخت بدست می آید و معمولا در کشور های اروپایی کشت می شود، البته قسمت عمده تولید و کشت فندق در ترکیه می باشد که تولید کننده عمده فندق دنیا است. فندق یک جادوگر گیاهی با خواص دارویی قوی است که می توان از آن به طرق مختلف استفاده کرد.

فندق برای پوست

یکی دیگر از مهمترین خواص فندق اثرات مثبت این محصول بر پوست است. فندق از پیری زودرس جلوگیری می کند، روند پیری را به تاخیر می اندازد و با خطوط ریز و چین و چروک مبارزه می کند. ویتامین E موجود در فندق، پوست را مرطوب و آبرسانی می کند. پوست را حالت می دهد و آن را نرم، صاف و درخشان می کند. همچنین به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کند و از پوست ما در برابر اثرات مضر اشعه های UV خشن محافظت می کند.

خواص فندق برای مغز

فندق در کنار گردو و بادام یکی از بهترین غذاها برای تقویت سلامت مغز محسوب می شوند. فندق سرشار از تیامین، سلنیوم، ویتامین E و K است و برای سلامت مغز بسیار مفید است و حافظه را بهبود می بخشد.

فندق برای مو مفید است

روغن فندق معمولا برای بهبود شرایط موهای شکننده و آسیب دیده استفاده می شود. روغن فندق در برابر آسیب های بعدی به موها کمک کرده و آنهارا تغذیه می کند. با استفاده منظم از روغن فندق، این محصول می تواند کیفیت موهای آسیب دیده را ببهبود بخشد.

فواید فندق برای کبد

یک مطالعه در مورد خواص فندق نشان داد که این محصول باعث افزایش مواد مغذی ضروری در بدن مانند ویتامین E و منیزیم می شود. این امر خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند آلزایمر، دیابت، سرطان، مشکلات قلبی و کبدی را کاهش می دهد.

فندق برای سلامت کبد
فندق برای سلامت کبد

فندق موجب تنظیم فشار خون می شود

فندق سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی های سالم است. مصرف مغز فندق می تواند فوایدی از جمله کمک به کاهش سطح چربی خون، تنظیم فشار خون ، کاهش التهاب و بهبود سطح قند خون و غیره را به همراه داشته باشد.

فندق برای خواب مفید است

فندق سرشار از تریپتوفان است. تریپتوفان یک نوع آمینو اسید است که باعث خواب آلودگی می‌شود. تریپتوفان، ملاتونین تولید می کند که به ما کمک می کند تا شب ها آرام و عمیق بخوابیم.

فندق برای کاهش اضطراب مفید است

خواص فندق میتواند روی کاهش اظطراب نیز تاثیرگذار باشد، به این دلیل که فندق به دلیل داشتن میزان بالای ویتامین B6 می تواند عملکرد کلی سیستم عصبی را بهبود ببخشد. ویتامین B6 همراه با اسیدهای چرب امگا 3 که در فندق وجود دارد، به مبارزه با استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

فندق ضد التهاب است

در میان چندین غذای مغذی، فندق به عنوان یک غذای ضد التهاب و کاهنده چربی خون در نظر گرفته می شود که دومین منبع غنی از اسیدهای چرب غیراشباع در میان آجیل هاست و به دلیل غنی بودن از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات فنلی در کاهش التهاب تاثیرگذار است.

فندق چه فوایدی دارد
فندق چه فوایدی دارد

فندق برای آرتروز مفید است

بادام، فندق، بادام زمینی، پسته و گردو حاوی مقادیر زیادی فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و چربی‌های امگا 3 هستند که همگی دارای اثرات ضد التهابی هستند و میتوانند برای آرتروز مفید باشند.

خواص فندق برای استخوان

از دیگر خواص فندق به این نکته میتوان اشاره کرد که این مغز می تواند برای مفاصل و استخوان های شما مفید باشد، منیزیم و کلسیم برای سلامت استخوان ها و مفاصل شما ضروری هستند. علاوه بر این، فندق حاوی منیزیم و منگنز است که برای رشد و استحکام استخوان ها ضروری هستند.

فندق برای تیروئید مفید است

آجیل برزیلی، آجیل ماکادمیا و فندق سرشار از سلنیوم هستند که به عملکرد سالم تیروئید کمک می کنند. بهتر است یک بسته کوچک از انواع آجیل برای میان وعده در طول روز بسته بندی کنید و همراه خود داشته باشید.

افزایش تستوسترون

طبق تحقیقات انجام شده بر روی دو گروه سنی جوان و مسن، رژیم غذایی دارای فندق توانست متغیرهای هیستوپاتولوژیک، کیفیت اسپرم، پلاسمای منی و سطح تستوسترون پلاسما را در هر دو گروه بهبود ببخشد. (*)

خواص فندق برای بهبود فعالیت عضلات

فندق دارای مقادیر قابل توجهی از منیزیم است و منیزیم نقش موثری در کنترل میزان کلسیم موجود در بدن و فعالیت سلول های آن دارد. در نتیجه، مصرف فندق به تحرک عضلات کمک کرده و از ایجاد فشار مضاعف در عضلات نیز جلوگیری خواهد کرد.

این اثر موجب کاهش تنش در عضلات شده و از بروزخستگی عضلانی، اسپاسم عضلات، گرفتگی و درد جلوگیری خواهد کرد. همچنین پژوهش ها مشخص کرده اند که میزان مناسب منیزیم می تواند به بهبود فعالیت عضلات کمک کرده و سلامت استخوان شما را تضمین کند.

مطالعات نشان می دهد که مصرف موضعی روغن فندق نیز می تواند به طور موثر التهاب را کاهش داده و به تسکین پوست شما کمک کند.

خواص فندق برای مردان

فندق علاوه بر امگا 3 حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو که می تواند منجر به فشار خون بالا شود محافظت می کنند. این آجیل حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنلی است که با کاهش کلسترول و التهاب به قلب شما کمک می کند تا سالم بماند.

فندق سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی های سالم است. فندق همچنین ممکن است به کاهش سطح چربی خون، تنظیم فشار خون، کاهش التهاب و بهبود سطح قند خون و غیره کمک کند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف بیشتر مغزها، از جمله فندق، ممکن است تعداد اسپرم را افزایش دهد و کیفیت اسپرم را بهبود ببخشد. محققان تاکید می کنند که این مطالعه کوچک شامل شرکت کنندگان سالم و بارور بود.

بادام، گردو و فندق مملو از مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3، فولات و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E، روی و سلنیوم هستند، این مواد مغذی می توانند برای محافظت از اسپرم در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد و حفظ یکپارچگی ساختاری اسپرم مفید باشند.

خواص فندق برای عضله سازی
خواص فندق برای عضله سازی

مصرف پروتئین موجب چربی سوزی و همچنین عضله سازی در بدن میشود، به همین دلیل به ورزشکاران توصیه میشود حتما آجیل هایی مانند فندق ، بادام و گردو را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

محتوای پروتئین فندق 15 گرم در هر 100 گرم است. فندق یکی دیگر از منابع عالی پروتئین برای عضله سازی است.

بیشتر بخوانید: خواص فندق برای مردان

برای خرید مغز فندق تازه و با کیفیت، از طریق کادر زیر وارد بخش فروشگاه شده و سفارشتان را ثبت کنید.

خواص فندق برای زنان

فندق علاوه بر امگا 3 حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. این محصول همچنین حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنلی است که با کاهش کلسترول و التهاب به قلب شما کمک می کند تا سالم بماند. فندق در بارداری نیز می تواند برای زنان بسیار مفید باشد.

ویتامین E موجود در روغن فندق ممکن است به کاهش خطوط ریز پوست کمک کند. ویتامین E یک آنتی اکسیدان مهم برای مراقبت از پوست است زیرا به صاف شدن پوست کمک کرده و همچنین به لایه بیرونی پوست کمک می کند تا آب و رطوبت را حفظ کند.

بیشتر بخوانید: خواص فندق برای زنان

با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که محصولاتی که بصورت همزمان دارای ویتامین E و C هستند نسبت به محصولاتی که فقط ویتامین E دارند، در مبارزه با علائم پیری موثرتر هستند. روغن فندق حاوی ویتامین C نیست. اما ممکن است به کند شدن روند پیری کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب، مانند اسیدهای چرب موجود در روغن فندق، می‌توانند به کاهش خطوط ریز یا چین و چروک‌های ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید کمک کنند.

اهمیت شادابی و سلامت پوست برای زنان بیشتر از مردان است و به همین دلیل زنان باید به فواید فندق و روغن فندق برای پوست بیشتر اهمیت بدهند. در ادامه به چندین مورد از دلایلی که گفته میشود این محصول برای پوست مفید است خواهیم پرداخت.

  • برای پوست های حساس بی خطر است
  • آبرسان است
  • مرطوب کننده است
  • می توان از آن به عنوان قابض استفاده کرد
  • به افزایش تولید کلاژن کمک می کند
  • به کاهش ظاهر اسکار کمک می کند

خواص فندق در رشد مو

فندق به عنوان یک منبع عالی از ویتامین E، یکی از بهترین انتخاب ها برای سلامت پوست سر شماست. ویتامین E فولیکول های مو را تغذیه می کند تا رشد موی سالم تر و قوی تری داشته باشد، ویتامین E همچنین به تولید کلاژن و سلول های پوستی سالم تر کمک می کند.

ویتامین E، اسیدهای چرب ضروری و پروتئین های موجود در آجیل به داشتن پوستی شفاف تر و درخشان تر کمک زیادی می کنند. پس از خوردن آجیل هایی مثل بادام و گردو غافل نشوید. همچنین می توانید محصولات دارای ویتامین E مانند آووکادو، کاج و روغن ذرت را هم امتحان کنید.

آجیل و خشکبار، مغزها و دانه هایی مانند تخمه کدو و آفتابگردان حاوی ویتامین E هستند که پوست شما را درخشان و سالم نگه می دارند. بیشتر آجیل ها، به ویژه بادام، التهاب هایی را کاهش می دهند که می توانند باعث پیری زودرس پوست شوند.

فواید فندق برای رشد مو
فواید فندق برای رشد مو

فواید روغن فندق

روغن فندق مایعی است که توسط دستگاهی به نام پرس از فندق استخراج می شود. این روغن معمولا برای پخت و پز و سس سالاد استفاده می شود. همچنین برای مراقبت از مو و به عنوان روغن حامل برای رایحه درمانی یا روغن های ماساژ نیز استفاده می شود.

روغن فندق سرشار از اسید اولئیک است، یک اسید چرب که به مرطوب شدن پوست کمک می کند و آن را هیدراته نگه می دارد . روغن فندق به دلیل داشتن ویتامین E می تواند به نرمی و لطافت پوست شما کمک کند.

روغن فندق می تواند به عنوان یک محصول مراقبت از پوست نیز استفاده شود. این روغن سرشار از ویتامین های مغذی پوست و اسیدهای چرب ضروری است که به محافظت از پوست در برابر آسیب های خورشید، افزایش تولید کلاژن و موارد دیگر کمک می کند.

استفاده از روغن فندق بر روی پوست شما می تواند فواید زیادی داشته باشد، از صاف کردن و آبرسانی پوست گرفته تا محافظت در برابر آسیب های خورشید.(*)

بهترین راه برای خوردن فندق

فندق را می توان کامل، ورقه شده، آسیاب شده، خام یا بوداده خریداری کرد. فندق معمولاً به عنوان میان وعده خورده می شود یا به عنوان یک افزودنی به غذاهای پخته شده و سایر غذاها اضافه می شود. بهتر است آنها را با پوستی که روی مغز فندق است بخورید. فندق سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی های سالم است.

بهترین زمان مصرف فندق

اکثر آجیل ها بسته به آب و هوا در ماه های شهریور تا آبان برداشت می شوند. برای تبدیل شدن به خوراکی برای انسان، آجیل باید به بلوغ کامل برسد و کمی خشک شود. هنگامی که پوشش بیرونی، شروع به شکافته شدن می کند، فندق ها برای خوردن بی خطر هستند. آشنایی با خواص آجیل باعث می شود بیشتر و بهتر لزوم خوردن آنها را درک کنیم.

در اغلب مواقع فندق به‌ صورت خام مصرف می‌شود، اما زمانی که برشته می‌شود طعم ملایم‌ تر و شیرین‌ تری به خود می‌گیرد. تقریباً مانند همه آجیل‌ ها، این محصول نیز دارای محتوای چربی بالایی است، به این معنی که اگر در یخچال نگهداری نشود خیلی سریع مواد مغذی خود را از دست میدهد.

ارزش غذایی فندق
ارزش غذایی فندق

ارزش غذایی فندق

اطلاعات غذایی زیر توسط USDA برای 1 اونس ( 28 گرم یا حدود 21 مغز کامل ) فندق بدون نمک ( خام ) ارائه شده است.

چربی۱۷ گرم
پروتیین۴.۲ گرم
کربو هیدرات۴.۷ گرم
فیبر۲.۷ گرم
ویتامین E۲۱ درصد از نیاز روزانه
تیامین۱۲ درصد از نیاز روزانه
منیزیم۱۲ درصد از نیاز روزانه
مس۲۴درصد از نیاز روزانه
منگنز۸۴ درصد از نیاز روزانه

کربوهیدرات ها

میزان مناسب مصرف فندق در هر وعده 30 گرم یا حدود 21 عدد مغز است. بر اساس داده های USDA، یک وعده حدود 178 کالری و کمی کمتر از 5 گرم کربوهیدرات برای بدن فراهم می کند.

بیشتر کربوهیدرات های موجود در فندق از فیبر، مقدار کمتری از قندهای طبیعی (1.2 گرم) و مقدار بسیار کمی از نشاسته (0.1 گرم) به دست می آید.

چربی ها

بیشتر کالری موجود در فندق از چربی حاصل می شود. در مجموع 17 گرم چربی در یک وعده از آجیل وجود دارد که بیشتر از نوع تک غیراشباع است ( تقریبا 13 گرم). همچنین 2.2 گرم چربی غیراشباع چندگانه وجود دارد. چربی های غیر اشباع به عنوان اشکال سالم چربی در نظر گرفته می شوند.

پروتئین

فندق در هر وعده کمی بیش از 4 گرم پروتئین دارد.

ویتامین و مواد معدنی

فندق منبع خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی مغذی است. این محصول سرشار از ویتامین E (حدود 28 درصد از مصرف توصیه شده روزانه شما) و تیامین است. فندق همچنین حاوی مقادیر کمتری ویتامین B6 و فولات است.

فندق منبع عالی منگنز و مس و منبع خوبی از منیزیم است. همچنین مقادیر کمتری فسفر، آهن، روی و پتاسیم در فندق وجود دارد.

نتیجه

به گفته باغداران ، فندقی که کمتر فرآوری شده است، ماندگاری بیشتری دارد. بنابراین، در صورت امکان، فندق را در پوست نگهداری کنید تا برای نزدیک به یک سال ماندگاری داشته باشد. پرورش دهندگان فندق همچنین می گویند که بهتر است فندق را درست قبل از استفاده پردازش کنید (مثلاً بو داده، خرد کنید، برش بزنید، آسیاب کنید).

البته اگر میخواهید این محصول را بلافاصله بعد از خرید مصرف کنید، بهتر است خرید مغز فندق را در اولویت قرار دهید چون در اینصورت زحمت شکستن و مغز کردن آن را از خود دور میکنید. همچنین با خرید مغز فندق، شما کاملا به میزانی که احتیاج دارید خرید میکنید و احتمال خرید کم یا زیاد را از بین میبرید. فندق را می توان در ظرف دربسته در یخچال یا در فریزر نگهداری کرد که تا حدود شش ماه تازه بماند.

برای خرید فندق با پوست یا مغز فندق میتوانید از طریق کادر زیر وارد بخش فروشگاه شوید.

امیدوارم توانسته باشیم در این مقاله به تمامی سوالات شما در مورد خواص فندق پاسخ بدهیم، سعی ما بر این بود تا شما را بصورت جزء به جزء با این محصول شگفت انگیز آشنا کنیم. شما عزیزان در بخش فروشگاه وبسایت آقای گردو میتونید آجیل و خشکبار مورد نیاز خودتان را با بهترین و مناسب ترین قیمت خریداری کنید.

مسعود خرّمی
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • میلاد زارع 21 دی 1401 / 1:16 ب.ظ

    سلام. ممنون از مطالب خوبتون. برای اینکه ازتون فندق یا آجیل و خشکبار خرید کنیم حتما باید زنگ بزنیم یا راه دیگه ای هم هست؟

    • مسعود خرّمی 21 دی 1401 / 1:31 ب.ظ

      سلام و عرض ادب. برای خرید لازم نیست بصورت تلفنی هماهنگ بشین. کافیه از طریق لینک های همین صفحه، وارد بخش فروشگاه بشین و هر آجیل و خشکباری که مد نظر دارین رو به سبد خریدتو اضافه کنین و خریدتون رو انجام بدین. البته برای کسب اطلاعات و راهنمایی میتونین تماس بگیرین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *