آجیل در بارداری، راز سلامتی برای مادر و نوزاد

آجیل در بارداری

وقتی زنی متوجه می شود که باردار است، باید بیش از زمان های معمول مراقب رژیم غذایی خود باشد، زیرا بارداری یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوره های زندگی هر زن است. در این دوره، تغذیه صحیح و متعادل نه تنها برای سلامت مادر بلکه برای رشد نوزاد نیز ضروری است. بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری از طریق رژیم غذایی تأمین می‌شود و آجیل‌ها به عنوان یکی از منابع مهم مواد مغذی، می‌توانند در این زمینه نقش بسزایی داشته باشند. این مقاله به منظور آشنایی شما با فواید آجیل در دوران بارداری گردآوری شده است.

بسیاری از زنان باردار از فواید تغذیه ای بسیاری از محصولات آگاه نیستند، بنابراین، بیایید مروری بر فواید آجیل هایی مانند گردو و بادام در دوران بارداری داشته باشیم. در مقاله دیگری به فواید خوردن آجیل در شیردهی پرداخته ایم که میتوانید با مراجعه به آن مقاله، به پاسخ سوالاتتان در زمینه مصرف انواع آجیل مانند گردو و بادام در شیردهی برسید.

خوردن آجیل در بارداری

آجیل به دلیل داشتن چربی‌ سالم، پروتئین، فیبر و ویتامین جزء بهترین مواد غذایی برای زنان باردار محسوب می‌شود. آجیل نه تنها به بهبود سلامت مادر کمک می‌کند، بلکه تأثیر مثبتی نیز بر رشد و توسعه نوزاد دارد. به ویژه، گردو به خاطر داشتن امگا-۳، فندق و بادام درختی به دلیل ویتامین E و آنتی‌اکسیدان بالایی که دارند، بادام هندی و بادام زمینی به خاطر پروتئین و چربی‌های سالم می توانند به سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی و کنترل وزن مادران باردار کمک کنند.

از مهمترین فواید خوردن آجیل در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اگر تنقلات و خوراکی های خوشمزه می خواهید به آجیل روی آورید. آجیل برای خوردن در بین مواد غذایی دوران بارداری عالی است، زیرا پروتئین، فیبر، چربی سالم و مواد معدنی را فراهم می کند. بعلاوه، آنها یک غذای مغذی هستند، بنابراین برای رفع گرسنگی خود مجبور نیستید زیاد غذا بخورید، این مورد برای زنانی که با حالت تهوع دست و پنجه نرم می کنند یا در اواخر بارداری به سرعت سیر می شوند، ایده آل است.(*)

کدام آجیل برای بارداری مفید است

هر نوع آجیل در بارداری مفید است، اما گردو و بادام مفید تر هستند زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا 3، نوعی چربی که معمولا در ماهی یافت می شود و به رشد مغز کودک شما کمک می کند، میباشند.

مفیدترین آجیل ها برای دوران بارداری عبارتنداز :

  • گردو
  • بادام
  • بادام هندی
  • فندق

اگر گیاه‌خوار هستید یا ماهی نمی‌خورید، خوردن سایر غذاهای حاوی امگا 3 مانند گردو بسیار مهم است. با پزشک خود در مورد مصرف مکمل صحبت کنید تا مطمئن شوید که این چربی های ضروری را به اندازه کافی دریافت می کنید.

خواص گردو در دوران بارداری

گردو برای مصرف در دوران بارداری بسیار سالم و کاملا بی خطر است. مغز گردو شبیه مغز است و نه تنها شبیه مغز است بلکه به عملکرد صحیح مغز نیز کمک می کند. جدای از این، تعدادی دیگر از مزایای بالقوه مصرف گردو در بارداری وجود دارد.

میزان مصرف گردو در بارداری

مصرف گردو در دوران بارداری می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند. گردو منبعی غنی از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، چربی های سالم از جمله چربی های نیمه اشباع و امگا-3، و ویتامین های مختلف از جمله ویتامین های B و E است. مصرف گردو می تواند به کنترل وزن مادر کمک کرده و از افزایش وزن جلوگیری کند. همچنین، مواد معدنی موجود در گردو مانند منیزیم و فسفر می توانند به حفظ سلامت استخوان ها کمک کنند. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در گردو نیز برای توسعه عصبی و مغزی جنین حیاتی هستند.

با این حال، باید توجه داشت که مصرف گردو باید به میزان متعادل باشد، زیرا مصرف بیش از حد این آجیل ممکن است منجر به افزایش وزن یا مشکلات گوارشی شود. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا مقدار مناسبی از گردو را در رژیم غذایی تان در دوران بارداری در نظر بگیرد.

با بررسی ارزش غذایی گردو متوجه خواهید شد که این محصول سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین است که می تواند به رشد چشم و مغز جنین شما کمک کند. گردو حاوی استرول های گیاهی است که می تواند به کنترل سطح کلسترول خون و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن شما کمک کند. مصرف این محصول در مقادیر متوسط ​​نیز می تواند به حفظ پروفایل چربی بهینه در دوران بارداری کمک کند.

روغن گردو در حفظ عملکرد سلول های اندوتلیال که رگ های خونی را در سراسر بدن می پوشانند، مفید است. نقش اصلی این سلول ها پوشش و ایجاد انعطاف پذیری رگ های خونی است. مصرف منظم و مداوم گردو در بهبود عملکرد این سلول ها و کنترل رگ های خونی موثر است.

از آنجایی که گردو رگ های خونی را شل می کند، حتی می تواند به کنترل فشار خون بالا کمک کند.

گردو سرشار از پروتئین و فیبر است، همچنین  فیبر و پروتئین مواد مغذی حیاتی و مهمی برای زنان باردار می باشند. در گردو آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که در تقویت سیستم ایمنی زنان باردار کمک کننده است. توصیه می شود گردو را همراه با پوست قهوه ای مصرف کنید. 90 درصد از آنتی اکسیدان های موجود در گردو در پوست آن قرار دارد. محتوای مسی که در گردو وجود دارد، تاثیر بسیاری در رشد و نمو مناسب جنین دارد. همچنبن، توصیه می شود که مادران باردار برای جلوگیری و کنترل از افسردگی پس از زایمان از مصرف گردو غافل نشوند.

محتوای آلفا لینولنیک اسید گردو برای مبارزه با افسردگی پس از زایمان، روان پریشی شیدایی- افسردگی و حتی زوال عقل مفید است. بنابراین، می توانید پس از زایمان به خوردن گردو ادامه دهید. این محصول کمک کننده در تنظیم سطح ملاتونین است. ملاتونین باعث خواب می شود و خوردن گردو، به ویژه در سه ماهه سوم بارداری، می تواند بسیار مفید باشد زیرا خواب در آن زمان به یک نگرانی اصلی تبدیل می شود.

مس برای تشکیل گلبول های قرمز ضروری است و همانطور که اشاره کردیم گردو منبع خوبی از مس است و در ترمیم بافت ها و تجزیه ی قندها موثر است. در نتیجه مس تواند از ابتلا به دیابت در بارداری جلو گیری کند. برای رشد استخوان ها و غضروف کودک منگنز یک ماده مغذی ضروری است. با یک وعده گردو می توان نیمی از منگنز مورد نیاز روزانه برای کودک را تامین کرد.

خوردن گردو در سه ماه اول بارداری
خوردن گردو در سه ماه اول بارداری

گردو یک منبع سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، و چربی‌های سالم است. همچنین این آجیل حاوی ویتامین‌های E و B6، اسید فولیک، منیزیم، پتاسیم و آهن نیز میباشد. مصرف گردو در دوران بارداری می‌تواند به شما و جنینتان کمک کند.

پروتئین موجود در گردو می‌تواند در رشد و ساخت بافت‌های بدن نقش بسزایی داشته باشد. همچنین، آهن موجود در آن می‌تواند به پیشگیری از کم‌خونی کمک کند.

ویتامین های گردو نیز تاثیر بسزایی در این دوران خواهند داشت، ویتامین E موجود در گردو می‌تواند به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک کند. همچنین، اسید فولیک آن می‌تواند در تشکیل سیستم عصبی جنین نقش داشته باشد.

با این حال، برای اطمینان حاصل کردن از تاثیرات خواص گردو در این دوران، همیشه بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک متخصص می‌تواند رژیم غذایی مناسب را برای شما تعیین کند و در صورت لزوم، مکمل‌های مغذی را نیز توصیه کند.

خرید گردو را به دو روش میتوانید انجام دهید. اگر قصد خرید گردو عمده دارید میتوانید از طریق شماره تلفن های موجود در سایت، با بخش فروش ما تماس بگیرید و اگر قصد خرید بصورت کیلویی را دارید، از طریق لینک زیر وارد بخش فروش این محصول شده و میزان خرید رو تعیین کنید.

4 تا 5 عدد گردو در روز به اندازه کافی خوب است. مصرف بیش از حد گردو ممکن است باعث اسهال در بارداری شود. همچنین زنانی که به آجیل حساسیت دارند باید از خوردن آجیل خودداری کنند.

میزان مصرف بادام در بارداری

خواص بادام در بارداری

مطالعات نشان داده اند که مصرف بادام در دوران بارداری می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند. بادام، سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین، فیبر، ویتامین ها (مانند ویتامین E و ویتامین B) و مواد معدنی (مانند منیزیم، مس و فسفر) است. مصرف بادام در دوران بارداری می تواند به کنترل وزن مادر کمک کند، زیرا این آجیل حاوی چربی های سالم مانند چربی های نیمه اشباع و امگا-3 است. همچنین، ویتامین E موجود در بادام می تواند از آسیب های اکسیداتیو در دوران بارداری جلوگیری کند و سلامت پوست و بافت های بدن را حفظ کند.

با این حال، برای حداکثر استفاده از فواید بادام، توصیه می‌شود که مصرف آن معتدل و همراه با رژیم غذایی سالم و متنوع باشد و در صورت وجود هرگونه ناراحتی یا حساسیت، به پزشک مراجعه شود.

هنگامی که باردار هستید، خوردن غذاهای سالم برای تغذیه خودتان و کودک بسیار مهم است. بادام بو داده یا خام، یک انتخاب عالی برای میان وعده های مادر باردار است. بادام سرشار از مواد مغذی مورد نیاز مادران باردار مانند پروتئین، ریبوفلاوین و منیزیم است.(*)

23 عدد بادام در روز برای مادران باردار می‌تواند مناسب باشد. بادام درختی حاوی بالاترین پروتئین، فیبر، کلسیم، ویتامین E، ریبوفلاوین و نیاسین در بین آجیل هاست. فقط 1-2-3 را به خاطر بسپارید. 1 اونس معادل 30 گرم بادام، یا حدود 23 عدد مغز بادام، مقدار ایده آل روزانه است که توسط دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها توصیه می شود.

یکی از بهترین راه‌های مصرف بادام در بارداری این است که مغز آن را بصورت کامل یا آسیاب شده به عنوان میان وعده یا بصورت ترکیبی با سایر مواد غذایی مصرف کنید. با این حال، برای دریافت تمام مواد مغذی از بادام، بهتر است آنها را قبل از خوردن خیس کنید – از شب قبل، یک مشت بادام را در آب گرم خیس کنید، روی کاسه را بپوشانید و اجازه بدهید تا صبح در آب بماند.

مضرات خوردن بیش از حد بادام در دوران بارداری

افسانه ای وجود دارد مبنی بر اینکه بادام نباید در دوران بارداری مصرف شود زیرا طبع بادام گرم است و در بدن گرما تولید می کند. خوب این درست نیست. تنها دلیل اجتناب از مصرف بادام در بارداری این است که ممکن است به آن حساسیت داشته باشید.

بادام هندی برای وزن گیری جنین

خوردن بادام هندی در بارداری

بادام هندی یکی از آجیل هایی است که می‌تواند در دوران بارداری برای مادر و جنین سودمند باشد. این آجیل حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که به سلامت پوست و سلول های بدن کمک می کند. همچنین، ویتامین E می تواند به پیشگیری از آسیب های اکسیداتیو در بدن کمک کرده و از بروز مشکلات مربوط به بارداری نظیر پیش آمدن پیش از موعد زایمان (preterm labor) جلوگیری کند. علاوه بر این، بادام هندی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 است که برای توسعه عصبی و مغزی جنین مفید می باشد.

با این حال، مصرف بادام هندی در دوران بارداری باید معقول و با توجه به توصیه پزشک باشد، زیرا ممکن است در برخی موارد باعث حساسیت یا ناراحتی معده شود.

دستورالعمل ها به زنان باردار توصیه کرده است که از خوردن بادام زمینی خودداری کنند – و همچنین از خوراندن آن به کودکان در معرض خطر (مانند کسانی که والدینشان آلرژی دارند) تا سن 3 سالگی خودداری کنند – تا از حساسیت به بادام زمینی در فرزندانشان جلوگیری شود.

در دوران بارداری از مصرف چه آجیل هایی باید اجتناب کرد

خوردن آجیل در سه ماه اول بارداری

خوردن آجیل در سه ماه اول بارداری باید با احتیاط انجام شود. در این دوره از بارداری، رشد و توسعه‌ی جنین در حال انجام بوده و این مرحله بسیار حساس است. آجیل ها ممکن است حاوی باکتری‌ها یا قارچ‌هایی باشند که برای جنین و مادر مضر هستند. علاوه بر این، آجیل‌ها ممکن است حاوی مواد شیمیایی و افزودنی های مضر باشند که برای جنین آسیب‌ زننده و مضر هستند.

بنابراین، در صورت تمایل به مصرف آجیل در این دوره از بارداری، مهم است که محصولات با کیفیت و از منابع امن و تمیز تهیه شوند. همچنین توصیه می‌شود مصرف آجیل به میزان متوسط و در کنار تغذیه‌ی سالم و متنوع انجام شود. در هر صورت، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد تغذیه‌ی بهینه در این دوره راهنمایی‌تان کند.

زنان باردار باید آجیل را در حد اعتدال مصرف کنند و به طور کلی از مصرف خوراکی هایی که حاوی شکر یا نمک بیش از حد است پرهیز کنند.

مواد مغذی زیر در آجیل وجود دارد:

  • فیبر
  • ویتامین ها و مواد معدنی
  • انرژی

نتیجه

امیدواریم از مقاله ای که در مورد مصرف آجیل در بارداری برایتان آماده کرده بودیم رضایت کافی را داشته باشید، حتما به این نکته توجه کنید که گردو، بادام، بادام هندی و سایر آجیل ها و خشکبار جزو محصولاتی هستند که کیفیت و نحوه خرید شما نقش حیاتی را در میزان بهره بردن از خواص آنها دارد. محصول تازه و با کیفیت، مواد مغذی بیشتری نسبت به جنس کهنه و نامرغوب دارد.

آیا آجیل در دوران بارداری مفید است؟

بله، آجیل یکی از بهترین خوراکی هایی است که میتوان در دوران بارداری از آن بهره برد، این محصولات دارای ویتامین های ضروری بدن هستند.

مهمترین آجیل ها برای استفاده در دوران بارداری کدامند؟

اغلب آجیل ها در دوران بارداری میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند، ولی بهترین آنها، گردو و بادام است.

آیا گردو در بارداری مفید است؟

بله، گردو دارای امگا3 و چربی های مفید و ضروری برای بدن است و به تقویت مغز کمک میکند.

آیا میتوان از خواص بادام در بارداری بهره برد؟

بادام سرشار از مواد مغذی مورد نیاز مادران باردار مانند پروتئین، ریبوفلاوین و منیزیم است و میتواند برای مادران باردار بسیار مفید باشد.

مسعود خرّمی
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • پیمان عبادی 21 دی 1401 / 4:17 ب.ظ

    ممنون از اطلاعات مفیدی که در مقاله داشتین. کاش در مورد خواص فندق هم اطلاعات میذاشتین

    • مسعود خرّمی 21 دی 1401 / 5:39 ب.ظ

      سلام و عرض ادب. از طربق لینک زیر میتونید وارد مقاله ای که موضوع درخواستی شما رو داره وارد بشین.

      خواص فندق

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *