خواص انواع آجیل و مغز ها برای بدن

خواص آجیل برای سلامتی

آجیل ها را نباید فقط یک میان وعده ی خوشمزه قلمداد کرد، آنها دارای خواص زیادی هستند که باعث می شود این محصولات به یک رژیم غذایی سالم تبدیل شوند. در این مقاله به بررسی ویژگی ها و فواید مختلف آجیل، ترکیبات غذایی و کاربردهای آشپزی آنها می پردازیم. پس مشت خود را از آجیل مورد علاقه خود پر کنید و با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

ترکیبات غذایی آجیل ها

آجیل منبع عالی هم از درشت مغذی ها و هم ریز مغذی ها هستند. آنها حاوی چربی های سالم از جمله چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع هستند که برای سلامت قلب مفید هستند. علاوه بر این، آجیل ها سرشار از پروتئین، فیبر رژیمی، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که آنها را به یک انتخاب غذایی غنی از مواد مغذی تبدیل می کند.

خواص آجیل برای سلامتی

آجیل قرن ها مورد علاقه انسان ها بوده است و نمی توان اهمیت آنها را در تغذیه نادیده گرفت. این محصولات مملو از مواد مغذی ضروری هستند که می توانند انرژی مورد نیاز بدن در طول روز را تامین کنند.

خواص آجیل ها
خواص آجیل ها

سلامت قلب

مطالعات متعدد نشان داده اند که گنجاندن آجیل در رژیم غذایی می تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد. چربی های سالم موجود در آجیل به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کند و ذخیره چربی سالم را ارتقا می دهد. مطمئنا مصرف منظم آجیل با کاهش خطر بیماری قلبی و کاهش فشار خون مرتبط است.

سلامت مغز

اثبات شده است که مواد مغذی موجود در آجیل برای سلامت مغز نیز مفید است. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گردو و بادام برای حمایت از عملکرد شناختی و محافظت در برابر زوال عقل  که با افزایش سن رخ می دهد بسیار مثمر ثمر هستند. گنجاندن آجیل در رژیم غذایی ممکن است به تقویت حافظه، تمرکز و سلامت کلی مغز کمک کند.(1)

مدیریت وزن

بر خلاف باور عمومی، آجیل برای لاغری و کاهش وزن می تواند مفید باشد. ترکیبی از پروتئین، فیبر و چربی های سالم موجود در آجیل علیرغم اینکه سرشار از انرژی هستند، می توانند باعث سیری شوند و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارند. گنجاندن آجیل در یک رژیم غذایی متعادل می تواند به کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری کمک کند.

فواید سلامتی آجیل 4 مغز
فواید سلامتی آجیل 4 مغز

خواص آجیل در بارداری

آجیل ها سرشار از مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، فیبر، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی از جمله فولات، آهن، روی و کلسیم هستند. این مواد مغذی به رشد کودک کمک می کنند. آجیل منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند DHA است که برای رشد مغز و چشم کودک بسیار مهم است. از طرفی بارداری می تواند سخت باشد و آجیل به دلیل داشتن چربی و پروتئین سالم، انرژی مادر را افزایش می دهد.

آجیل سرشار از فیبر است که به جلوگیری از یبوست ، که یک مسئله مشترک در دوران بارداری است کمک می کند. مصرف آجیل در حد اعتدال می تواند از افزایش وزن در دوران بارداری جلوگیری کند. پروتئین و چربی های سالم موجود در آجیل می توانند به مادر در داشتن احساس سیری و کاهش هوس میان وعده های ناسالم کمک کنند. برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم آجیل در دوران بارداری ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری کمک کند. وارد کردن آجیل به رژیم غذایی خود در دوران بارداری، مگر اینکه آلرژی داشته باشید، ممکن است احتمال ابتلای فرزندتان به آلرژی به آجیل را در آینده کاهش دهد.

خواص و فواید انواع آجیل
خواص و فواید انواع آجیل

خواص آجیل در دوران شیردهی

بسیاری از آجیل ها به خصوص گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این چربی ها نقش مهمی در رشد مغز دارند، که به ویژه برای نوزادان مهم است. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 از طریق آجیل می تواند به طور بالقوه به رشد شناختی نوزاد کمک کند. شیردهی نیاز به صرف انرژی اضافی دارد و آجیل می تواند منبع انرژی باشد. چربی های سالم و پروتئین موجود در آجیل به حفظ سطح انرژی مادر و بهبود استقامت بدن کمک می کند. آجیل سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند به مبارزه با استرس اکسیداتیو و حمایت از سیستم ایمنی بدن مادر کمک کند. آنتی اکسیدان ها همچنین ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کنند.

آجیل حاوی چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع است که چربی های سالم محسوب می شوند. این چربی ها برای تولید شیر مادر مهم هستند و می توانند به حفظ مقدار کافی شیر کمک کنند. آجیل ها به دلیل داشتن پروتئین و فیبر باعث ایجاد احساس سیری می شوند. گنجاندن آجیل در دوران شیردهی به طور بالقوه می تواند به مادران شیرده کمک کند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنند و به مدیریت وزن یا کاهش وزن پس از زایمان کمک کند.

بسیار مهم است که مراقب هرگونه واکنش آلرژیک در نوزاد شیرخوار باشید. اگر آلرژی یا عدم تحمل شناخته شده ای دارید، بهتر است از مصرف آجیل اجتناب کنید یا برای راهنمایی با یک متخصص مشورت کنید. به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی متعادل که شامل انواع غذاها باشد برای به دست آوردن تمام مواد مغذی لازم در دوران شیردهی ضروری است.

انواع متداول آجیل

انواع مختلفی از آجیل در بازار موجود است که هر کدام طعم و بافت منحصر به فرد خود را دارند. بیایید برخی از محبوب ترین انواع آن را بررسی کنیم:

بادام

این محصول یک منبع غنی از ویتامین E، منیزیم و کلسیم است. خواص بادام به دلیل مواد مغذی فراوانی است که در این مغز موجود است. آنها طعم ملایم و کمی شیرین دارند و اغلب بصورت شور و خام استفاده می شوند. این محصول در دو نوع ایرانی و خارجی در بازار موجود است. نوع ایرانی از نظر ظاهری قابل تشخیص است، بطوریکه اندازه هیچ کدام از بادام ها یکسان نیستند و هر کدام از آنها شکل و سایز متفاوتی دارند. ولی نوع خارجی شکل و اندازه یکسان و مشابهی دارند و به همین دلیل برای ظروف آجیل مناسب تر هستند.

بادام یک میان وعده مغذی محسوب می شود و می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و کامل باشد. آنها فوایدی مانند حمایت از سلامت قلب، کاهش سطح کلسترول، کمک به مدیریت وزن و ارائه خواص آنتی اکسیدانی دارند.

برای خرید انواع بادام با پوست و مغز بادام کافیست ازطریق کادر زیر وارد بخش فروشگاه شده و پس از بررسی قیمت و کسب اطلاعات لازم، خرید خود را نهایی کنید.

گردو

در میان تمام آجیل ها خواص گردو بیشتر و بهتر به چشم آمده است که در ادامه به آنها می پردازیم:

گردو به دلیل شکل و طعم متمایز خود شناخته شده است. آنها منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 هستند و طعمی غنی و کره ای به غذاها می دهند. از مغز گردو می توان در صبحانه، میان وعده و یا دز آشپزی بهره برد. در حال حاضر انواع مختلفی از این محصول در بازار موجود است. مناطق مختلفی در کشورمان این محصول را برداشت می کنند و در فصول مختلف سال به سایر مناطقی که گردو در آنها برداشت نمی شود صادر می کنند. برای مثال مناطقی مانند آذربایجان شرقی، همدان و فارس جزو معروف ترین استان ها در داشتن گردوی مرغوب هستند.

گردوها اغلب قبل از روانه شدن به بازار با هم ترکیب می شوند، در این میان برخی از باغداران این کار را انجام نمی دهند و محصولاتشان بصورت گردو تک درخت به بازار می آید.

هم اکنون می توانید از طریق کادر زیر وارد بخش فروش گردو و مغز گردو شده و پس از کسب اطلاعات لازم و استعلام قیمت گردو برای خرید آن اقدام کنید. تمامی سفارشات با پست پیشتاز برای مشتریان ارسال می شوند.

بادام هندی

بادام هندی بافتی کرمی و کره ای دارد. آنها معمولاً در غذاهای الهام گرفته از آسیای میانه مورد استفاده قرار می گیرند و یک پایه خامه ای به کاری، سیب زمینی سرخ شده و جایگزین های پنیر وگان می دهند. در ادامه به خواص بادام هندی می پردازیم:

هم اکنون می توانید از طریق کادر زیر وارد بخش فروش بادام هندی شده و پس از کسب اطلاعات لازم و استعلام قیمت بادام هندی برای خرید آن اقدام کنید. تمامی سفارشات با پست پیشتاز برای مشتریان ارسال می شوند.

پسته

پسته آجیل سبز رنگ کوچک و جذابی است. آنها سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و چربی های سالم هستند. طعم منحصر به فرد و کمی شیرین آنها را به گزینه ای محبوب برای میان وعده و افزودن به دستور العمل های غذایی تبدیل کرده است.

پسته فوق العاده است! آنها نه تنها طعم عالی دارند، بلکه چندین فواید سلامتی را نیز ارائه می دهند که در ادامه به آنها می پردازیم:

گردوی آمریکایی

گردوی بومی آمریکای شمالی است و به طور گسترده در دسرهایی مانند کیک گردو استفاده می شود. آنها ترکیبات غذایی غنی دارند و مملو از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله منگنز و مس هستند.(2)

آجیل برزیلی

آجیل برزیلی از نظر اندازه بزرگ است و بافتی صاف و کرمی دارد. آنها سرشار از سلنیوم هستند، یک آنتی اکسیدان قوی که از سیستم ایمنی و عملکرد تیروئید حمایت می کند. آجیل برزیلی اغلب به تنهایی یا در غذاهای پخته شده استفاده می شود.

آجیل ماکادمیا

آجیل ماکادمیا که منشا آن استرالیاست، به خاطر طعم کره ای و دلپذیر خود شناخته شده است. آنها معمولاً در کوکی ها، آب نبات ها و دسرها استفاده می شوند و تردی و غنای دلپذیری به آن اضافه می کنند.

انتخاب و نگهداری آجیل

هنگام انتخاب آجیل، انتخاب انواع تازه و با کیفیت ضروری است. به دنبال آجیل هایی باشید که چاق و گوشتی هستند، این محصولات نباید هیچ نشانه ای از کپک زدن یا ترش شدن داشته باشند. آجیل را در جای خشک و خنک و ترجیحاً در ظروف در بسته نگهداری کنید تا طعم آنها حفظ شود و از کهنه شدن آنها جلوگیری شود.

خوردن آجیل چه فوایدی دارد
خوردن آجیل چه فوایدی دارد

موارد احتیاط

در حالی که آجیل خواص زیادی دارد، مهم است که ملاحظات ایمنی مانند آلرژی به آجیل را در نظر بگیرید. آجیل یکی از رایج ترین آلرژن های غذایی است و افراد مبتلا به آلرژی باید از مصرف آجیل خودداری کنند. علاوه بر این، نظارت بر کودکان خردسال هنگام خوردن آجیل برای جلوگیری از خطرات خفگی ضروری است.

کاربردهای آشپزی

تطبیق پذیر بودن آجیل در آشپزی بسیار جذاب است. آنها را می توان در اشکال مختلف بکار برد و در دستور العمل های متعدد گنجانید و از خواص آجیل بهره برد. آجیل بو داده بافتی ترد ایجاد می کند و طعم سالاد، سیب زمینی سرخ شده و کاسه غلات را ارتقاء می دهد. کره هایی که از انواع آجیل بدست می آید مانند کره بادام یا کره بادام هندی، گزینه ای عالی برای ساندویچ ها، میوه ها و سبزیجات هستند. علاقه مندان به آشپزی می توانند با افزودن آجیل خرد شده در کیک ها و کلوچه ها، موجب ترد شدن محصول نهایی خود شوند.

نتیجه

آجیل در عین حال که خوشمزه است طیف وسیعی از فواید سلامتی را نیز به همراه دارد. ارتقای سلامت قلب و مغز، کمک به مدیریت وزن و سایر خواص آجیل ها باعث می شود که این جواهرات سرشار از مواد مغذی شایسته جایگاه برجسته ای در رژیم غذایی ما باشند. بنابراین، چه آنها را به عنوان میان وعده بخورید، چه آنها را در دستور العمل های غذایی مورد علاقه تان بگنجانید یا از آنها به اشکال مختلف لذت ببرید، باید بدانید که آجیل یک افزودنی خوشمزه و مغذی برای یک سبک زندگی سالم است.

از اینکه این مقاله در مورد خواص آجیل ها را مطالعه کردید متشکرم و امیدوارم برایتان آموزنده و جذاب بوده باشد! اگر سؤال بیشتری دارید یا اطلاعات بیشتری می خواهید در بخش نظرات بنویسید تا به آنها پاسخ بدهیم.

روزی چقدر آجیل بخورم؟

توصیه می شود یک مشت آجیل، حدود 25 تا 50 گرم را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنید.

آیا آجیل بو داده به اندازه آجیل خام سالم است؟

در حالی که آجیل بو داده ممکن است به دلیل حرارت و در طول فرآیند بو دادن مقداری از مواد مغذی خود را از دست بدهد، اما هنوز هم بسیاری از خواص مفید را حفظ می کند. آجیل خام نیز برای داشتن حداکثر محتوای غذایی انتخابی عالی است.

آیا آجیل می تواند به کاهش وزن کمک کند؟

بله، آجیل به دلیل داشتن پروتئین و فیبر بالا می تواند به کاهش وزن کمک کند، چون باعث بوجود آمدن احساس سیری و کاهش پرخوری می شود. با این حال، مصرف به اندازه بخش کلیدی ماجرا است، زیرا آجیل ها کالری دارند و انرژی زا نیز هستند.

آیا خواص آجیل ها به یک اندازه است؟

در حالی که تمامی آجیل ها فواید بسیاری برای سلامتی دارند، مواد مغذی موجود در آنها می تواند در بین انواع مختلف متفاوت باشد. هر آجیل ترکیب منحصر به فردی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را ارائه می دهد.

آیا آلرژی به آجیل شایع است؟

بله آلرژی به آجیل نسبتاً شایع است و افراد مبتلا به آلرژی باید از مصرف آجیل خودداری کنند تا از عوارض جانبی آن جلوگیری کنند.

4/5 - (4 امتیاز)
مسعود خرّمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *