تفاوت گردوی ایرانی و خارجی در چیست؟

تفاوت گردوی ایرانی و خارجی

در این مقاله به بررسی دو گونه گردوی محلی و وارداتی می پردازیم تا به شما کمک کنیم با آگاهی داشتن از تفاوت گردوی ایرانی و خارجی بهترین انتخاب را برای خرید گردو داشته باشید.

به گفته ی افرادی که از هر دو نوع گردوی ایرانی و خارجی استفاده کرده اند این دو نوع محصول به هیچ وجه از نظر کیفیت قابل قیاس نیستند و درصد چربی و طعم گردوی ایرانی بسیار بهتر از نوع خارجی آن است.

دلیل این امر، اصلاح ژنتیکی گردوی خارجی برای برداشت بیشتر محصول است. بطوریکه توانسته اند چندین برابر درختان گردو در کشور ما باردهی داشته باشند ولی به هیچ وجه کیفیت مناسبی ندارند. ارزش غذایی گردو محلی و ایرانی به مراتب بالاتر از نوع وارداتی آن است.

فهرست مطالب :

ویژگی های گردوی ایرانی

انواع گردوی ایرانی

ویژگی های گردوی خارجی

تفاوت گردوی ایرانی و خارجی

ویژگی های گردوی ایرانی

گردو ایرانی دومین محصول مهم خشکبار کشت شده در ایران است. تعداد درختان گردو درکشور ایران بیش از 20 میلیون درخت تخمین زده می شود که اکثر آنها نهال هستند که در مرزهای مزارع و باغات توزیع شده و یا در دره ها گسترش یافته اند.

مجموع تولید گردو بدون پوست 400000 تن برآورد شده است و ایران سومین تولیدکننده بزرگ گردو در جهان محسوب می شود. استفاده از درختان نهال گردو در طول قرن ها فرصت های منحصر به فردی را برای پرورش دهندگان فراهم کرده است تا ژنوتیپ های امیدوارکننده را انتخاب کنند .

گردوی ایرانی-محصول مراغه
گردوی ایرانی-محصول مراغه

ویژگی‌های اصلی چهار رقم گردو تجاری تازه آزاد شده پرشیا، کاسپین، چالدران و الوند در ایران به شرح زیر است که با عملکرد بالا، باردهی جانبی و برداشت زودرس مشخص می‌شوند.

پرشیا

عملکرد در این رقم به اندازه « چندلر » است. اندازه میوه متوسط ​​و وزن آن 10.5 گرم است و میوه دارای پوسته نازک (0.93 میلی متر) و درصد بیشتری از مغز (63٪) در مقایسه با چندلر و سایر ارقام دارد.

مغز به راحتی از پوسته جدا می شود و رنگ روشن و فوق العاده ای دارد. پر بودن هسته خوب است. زمان رسیدن زودرس و متوسط ​​است، حدود 25 روز زودتر از «چندلر». این رقم نسبت به آنتراکنوز، شانکر پوستی و بلایت نسبتاً مقاوم است.

کاسپین

وزن میوه ی این نژاد متوسط ​​است (تقریبا ​​9.2 گرم). دارای پوسته نازک (0.99 میلی متر) و هسته ای است که از 56٪ مغز تشکیل شده است .

پر بودن، رنگ روشن و فوق‌العاده از مهمترین ویژگی‌های هسته خزر است. زمان رسیدن آن زودرس و متوسط ​​است، 23 روز زودتر از «چندلر». این رقم دارای بنیه متوسط ​​بوده و نسبت به آنتراکنوز و بلایت نسبتاً مقاوم است.

چالدران

میوه ها بزرگ هستند (وزن متوسط، 13 گرم). “چالدران” زودرس است. مغزها بزرگ هستند و 56 درصد وزن آجیل را شامل می شوند. رنگ هسته کهربایی است و به راحتی از پوسته جدا می شود. این رقم نسبت به بلایت و همچنین آنتراکنوز نسبتاً متحمل است.

الوند

«الوند» زودرس است، مغزها اندازه متوسط ​​هستند (متوسط ​​وزن مغزها 11.3 گرم) و وزن مغز 50 درصد وزن مغز است. هسته ها به راحتی از پوسته جدا می شوند. این رقم نسبتاً به آنتراکنوز، شانکر پوستی و بلیگ حساس است.

سوزنی

تنها راه تشخیص گردو سوزنی از سایر انواع گردو شکستن و جداکردن مغز آن است. اگر پس از شکستن گردو مغز آن به سختی جدا شد و هنگام جدا شدن مغز خرد شد و درون پوست گیر کرد، نشانه این است که گردو سوزنی است. البته از روی برجستگی‌های داخل پوست چوبی‌اش هم می‌توانید تشخیص دهید، بدین صورت که قسمت داخلی پوست چوبی این محصول پستی و بلندی زیاد دارد و به همین علت است که مغز گردوی آن راحت جدا نمی‌شود.

تفاوت گردوی ایرانی و خارجی
تفاوت گردوی ایرانی و خارجی

ویژگی های گردوی خارجی

کشت و برداشت محصولاتی که بصورت درختی رشد میکنند در ایران نسبت به سایر کشور های پیشرفته هنوز به شکل سنتی و قدیمی انجام می شود، به همین دلیل یکی از راه های تشخیص گردوی خارجی از ایرانی پوست چوب گردو و البته طعم و مزه مغز آن می باشد.

پوست گردو

پوست چوبی گردوی خارجی که بیشتر از سمت چین و بلغارستان وارد می شود نسبت به نوع ایرانی رنگی روشن تر و مایل به زرد دارد. پوست چوب گردوی ایرانی نسبتا رنگ تیره تری دارد و مایل به قهوه ای روشن می باشد.

اندازه گردو

یکی دیگر از راه های تشخیص تفاوت گردوی ایرانی و خارجی اندازه و سایز منظم و یکسان گردو های خارجی ست، در ضمن اندازه ی گردوهای خارجی نسبتا بزرگ تر از گردوی ایرانی می باشد.

البته دلیل اینکه اندازه گردوهای خارجی یکسان و هم شکل هستند اصلاح ژنتیکی نهال های گردو است و این دلیل بر بهتر بودن این محصولات نیست. به علت اینکه روی ژن های محصولات تاثیر می گذراند تا برداشت بیشتر داشته باشند، این محصولات خارجی ارگانیک نبوده و علاوه بر اینکه فواید و خاصیت خود را از دست می دهند، مضراتی هم دارند.

طعم گردوی خارجی

یکی از اصلی ترین تفاوت گردوی ایرانی و خارجی در طعم آن است. اگر قبلا تجربه خرید گردوهای خارجی از جمله گردوی شیلی یا چینی را داشته اید حتما پی به تفاوت طعم شان برده اید، مزه گردو های ایرانی بالطبع مطلوب تر از گردو های خارجی بوده و طعم گردو های وارداتی خوشایند نمی باشد.

گردو های ایرانی پر چرب بوده و طعم آن دلچسب می باشد. البته خودِ گردو های ایرانی طعم شان بستگی به تازه و کهنه بودن آن ها دارند، همچنین مزه گردوهای نواحی مختلف ایران نیز متفاوت می باشد. با این حال گردوهای ایرانی به دلیل ارگانیک و سالم بودن آن ها طعم به مراتب بهتری نسبت به گردوهای خارجی دارند.

گردوی خارجی رنگ و اندازه یکسان دارند
گردوی خارجی رنگ و اندازه یکسان دارند

تفاوت گردوی ایرانی و خارجی در قیمت

این روز ها به دلیل تورم و افزایش قیمت دیگر محصولات، با افزایش قیمت گردو هم مواجه شده ایم که به علت طبع گرم آن برای درمان کرونا نیز مفید می باشد، متاسفانه سود جویان نیز فرصت را غنیمت شمرده اند و در بازار اجناس نامرغوب و بی کیفیت با قیمت بالا نیز مشاهده می شود.

از آنجا که گردو جز خوردنی های گران قیمت محسوب می شود، برای خرید آن نیز حساسیت بیشتر می شود و در خریدمان باید مو را از ماست بیرون بکشیم، با ما همراه باشید تا خیال شما را از خرید جنس مرغوب با قیمت مناسب راحت کنیم.

همان طور که در بالا اشاره کردیم به خاطر سود جویی افرادی متاسفانه شاهد این هستیم که در بازار گردوی خارجی فراوان است و قیمت آن نیز نسبت به قیمت گردوی ایرانی کم است، با این حال گاها مشاهده شده که گردوی خارجی را به نام گردوی ایرانی فروخته اند.

برای مثال، مخلوط مغز گردوی خارجی با مغز گردوی ایرانی موجب میشود افرادی که شناختی از تفاوت این محصولات ندارند ندانسته مبلغ بالایی برای خرید محصولی هزینه میکنند که کیفیت مناسبی ندارد.

گردوی ایرانی محصول مراغه داخل پیاله
گردوی ایرانی محصول مراغه داخل پیاله

گردوی ایرانی از کجا بخریم؟

در هنگام خرید محصولاتی که قیمت بالایی دارند و احتمال تقلب در آنها بالا است باید نهایت دقت را به خرج دهید. مثلا از محلی خرید کنید که به دنبال جذب مشتری دائمی است نه فقط فروش محصول.

داشتن مجوزهای لازم، انبار، و ضمانت اصل بودن کالا جزو اولویت های یک فروشگاه است.

از جایی خرید کنید که بازگشت وجه بدون قید و شرط داشته باشد و در صورتیکه ناخواسته محصول بی کیفیت تحویل شما داده شد بدون قید و شرط محصول را پس گرفته و مبلغ شما را عودت دهد.

فروشگاه اینترنتی آقای گردو تمامی این شرایط را مهیا کرده است تا مشتریان عزیز بدون کوچکترین دغدغه گردوی ایرانی و اصل خریداری نمایند. تمامی گردوهای موجود در انبار، گردوی مراغه میباشد که یکی از خوشمزه ترین محصولات کشور در این زمینه است.

اگر با تفاوت گردوی ایرانی و خارجی آشنا شده اید و میخواهید گردوی ایرانی و محلی اصل و دارای تضمین خریداری کنید از طریق لینک زیر وارد بخش فروش گردو شوید و با خیال راحت خریدتان را نهایی کنید. وجود نماد اعتماد و درگاه پرداخت امن در سایت آقای گردو خیالتان را از همه بابت راحت خواهد کرد.

آیا کیفیت گردوی ایرانی و خارجی یکسان است؟

به هیج وجه. گردوی خارجی به دلیل اصلاحاتی که برای باردهی بیشتر روی آن انجام شده با افت کیفیت بسیار زیادی مواجه شده است. در داخل صفحه مفصل در این مورد صحبت کرده ایم.

گردوی ایرانی گران تر از گردوی خارجی است؟

بله، البته در برخی موارد فروشندگان متقلب از آگاهی نداشتن خریداران سوء استفاده میکنند و گردوی خارجی را با قیمت گردوی ایرانی به فروش میرسانند که این یک نوع دزدی است. برای شناخت تفاوت گردوی ایرانی و خارجی این مقاله را مطالعه کنید.

5/5 - (4 امتیاز)
مسعود خرّمی
دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • فرزاد 7 آذر 1401 / 9:01 ب.ظ

    من برای کارم از گردوی دندانه استفاده میکنم. این .اواخر متوجه شدم شخصی که ازش گردو تهیه میکنم برای مغز گردو دندانه خارجی میاورده. شما ایرانی دارین؟ تفاوت مغز گردو دندانه با ایرانی چی میتونه باشه؟

    • مسعود خرّمی 7 آذر 1401 / 9:08 ب.ظ

      سلام و عرض ادب. بله ما مغز گردو دندانه ایرانی موجود داریم و کاملا پاک شده و تمیز برای مشتری ها ارسال میکنیم. طبیعتا مغز گردوی خارجی نمیتونه طعم و مزه ایرانی رو داشته باشه و این برای همه مصرف کننده ها ثابت شده.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *