پسته که با نام علمی Pistacia vera شناخته می شود، آجیل خوشمزه با رنگ سبز منحصر به فرد و طعمی کره ای و خوشایند است. جالب است بدانید که پسته بومی خاورمیانه است و قرن هاست که به دلیل طعم و مزه و فواید بسیار زیادی که دارد مورد استفاده ی تمامی مردم در سرتاسر جهان قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی این موضوع که پسته حاوی چه موادی است که آن را به یک میان وعده سالم و خوش طعم تبدیل می کند خواهیم پرداخت. در انتها، قیمت پسته و بهترین روش برای خرید آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
ترکیبات غذایی پسته در 100 گرم
پسته حاوی درشت مغذی ها و ریز مغذی هاست و منبع خوبی از پروتئین، چربی های سالم، فیبر غذایی، انواع ویتامین ها مانند ویتامین B و ویتامین E و مواد معدنی ضروری برای بدن مانند پتاسیم، منیزیم، آهم و فسفر است. درشت مغذی هایی مانند کربوهیدرات ها و چربی ها می توانند تامین کننده انرژی برای بدن باشند و در مقابل ریز مغذی هایی مانند ویتامین ها و مواد معدنی می توانند نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن داشته باشند.
پسته دارای مجموعه ای چشمگیر از ویتامین ها است که به سلامت و تندرستی بدن کمک می کنند. پسته علاوه بر ویتامین ها، مقدار زیادی از مواد معدنی ضروری را نیز فراهم می کند که نقش کلیدی در حفظ سلامت و شادابی دارند.
مواد مغذی | مقدار در هر 100 گرم |
---|---|
کالری | 562 کیلو کالری |
پروتئین | 20.2 گرم |
چربی | 45.4 گرم |
کربوهیدرات | 27.2 گرم |
فیبر | 10.3 گرم |
شکر | 7.7 گرم |
کلسیم | 105 میلی گرم |
آهن | 3.9 میلی گرم |
منیزیم | 121 میلی گرم |
فسفر | 490 میلی گرم |
پتاسیم | 1025 میلی گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
روی | 2.3 میلی گرم |
ویتامین | C 2.3 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.9 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.1 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 1.3 میلی گرم |
ویتامین (B6) | 1.7 میلی گرم |
فولات (B9) | 50 میکروگرم |
ویتامین E | 2.9 میلی گرم |
ویتامین A
پسته حاوی مقدار متوسطی از ویتامین A که یک ماده مغذی ضروری برای حفظ بینایی، سلامت پوست و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن است می باشد. وجود ویتامین آ در پسته بر ارزش غذایی و فواید آن می افزاید. اگرچه ویتامین A در پسته به مقدار زیادی وجود ندارد، اما همچنان نقش مفیدی در حفظ سلامتی بدن دارد. حتی مقدار اندکی از ویتامین A نیز می تواند به فرایندهای مختلف بدن کمک کند.
ویتامین B کمپلکس
پسته حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین ها، از جمله ویتامین B مانند ویتامین ب 1 (تیامین)، ویتامین ب 2 (ریبوفلاوین)، ویتامین ب 3 (نیاسین)، ویتامین ب 6 و ویتامین ب 9 (فولیک اسید) است. این ویتامین ها در کمک به سلامت سیستم عصبی، سلامت پوست، سیستم ایمنی بدن و فرایندهای متابولیک بدن نقش دارند. پسته به عنوان یک آجیل، منبع خوبی از این ویتامین ها است. ویتامین های گروه B برای ایجاد نشاط و تولید انرژی بسیار مهم هستند و پسته را به یک انتخاب عالی تبدیل می کنند.
ویتامین E
ویتامین E موجود در پسته که خواص آنتی اکسیدانی زیادی دارد به محافظت از سلول ها در برابر آسیب و همچنین داشتن پوست سالم کمک می کند. مصرف منظم پسته می تواند ویتامین ای مورد نیاز شما در طول روز را فراهم کند. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که ممکن است به حفظ سلامت پوست و مو و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این ویتامین معمولا در مواد غذایی دیگری مانند روغن های گیاهی، بادام، بذرها و سبزیجات نیز یافت میشود. ویتامین ای موجود در پسته برای بارداری نیز بسیار مفید است.
ویتامین K
پسته را می توان یک منبع خوب برای دریافت ویتامین K در نظر گرفت. ویتامین K اهمیت زیادی برای افزایش خون رسانی، کمک به سلامت استخوان ها و کاهش خطر بیماری های قلبی دارد.
پروتئین
هر 100 گرم پسته حاوی حدود 20 گرم پروتئین میباشد. پسته منبع خوبی از پروتئین گیاهی است که آن را به گزینه ای عالی برای گیاهخواران و وگان ها تبدیل می کند. پروتئین های موجود در پسته به عنوان یکی از منابع غذایی مهم، ارزش غذایی بالایی دارند. پروتئین ها در پسته منبع عمده ای از اسیدهای آمینه اساسی برای بدن انسان محسوب می شوند که این اسیدهای آمینه برای ساخت بافت های بدن، تقویت سیستم ایمنی، تولید هورمون ها و غیره اهمیت دارند.
چربی های سالم
اکثر چربی های موجود در پسته، چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که به عنوان چربی های سالم نیز شناخته می شوند که می توانند برای سلامت قلب مفید باشند. چربی های موجود در پسته شامل اسیدهای چرب مونواتسونات و اشباع نشده ی مفید بوده و از این رو می توانند به سلامت قلب کمک کنند. این چربی ها می توانند سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش داده و سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهند. همچنین، چربی های موجود در پسته ممکن است به سلامت مغز، پوست و موها نیز کمک کنند.(+)
کربوهیدرات ها
پسته حاوی کربوهیدرات کمی است و حدود ٢٨ گرم کربوهیدرات در هر ١٠٠ گرم پسته وجود دارد. افرادی که رژیم کم کربوهیدرات دارند می توانند پسته را به میزان متعادل و مناسب مصرف کنند. پسته علیرغم اینکه کربوهیدرات کمی دارد، مقدار مناسبی از فیبر را نیز برای بدن فراهم می کند و با کمک به هضم غذا می تواند برای سلامت روده مفید باشد.
پتاسیم
پسته منبع خوبی از پتاسیم است، این ماده معدنی می تواند برای تنظیم فشار خون، عملکرد ماهیچه ها و سیگنال دهی عصبی مفید باشد. گنجاندن پسته در رژیم غذایی می تواند به شما در تامین نیاز روزانه پتاسیم کمک کند.
منیزیم
یکی دیگر از مواد معدنی موجود در پسته، منیزیم است که برای سلامت استخوان، عملکرد عضلات و تولید انرژی ضروری است. مصرف غذاهای غنی از منیزیم مانند پسته می تواند برای سلامت بدن مفید باشد.
فسفر
پسته حاوی فسفر است که برای حفظ استحکام استخوان ها و داشتن دندان های قوی ضروری است. افزودن پسته به وعده های غذایی یا میان وعده ها می تواند به دریافت روزانه فسفر کمک کند.(+)
آهن
آهن یکی از عناصر معدنی مهم است که در پسته یافت می شود. آهن یک عنصر ضروری برای بدن انسان است و نقش مهمی در انتقال اکسیژن به سلول ها دارد. خوردن پسته می تواند به افزایش سطح آهن در بدن کمک کند. آهن موجود در پسته می تواند موجب افزایش سطح آهن در بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سطح انرژی و کارایی جسمانی شود. پسته همچنین حاوی مقدار قابل توجهی فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی و مس نیز می باشد که همگی برای سلامتی بدن مفید هستند.
روی
روی در فعالیت سلول های بدن نقش دارد و انرژی لازم برای فعالیت بدن را فراهم می کند. روی موجود در پسته می تواند به حفظ سلامت پوست کمک کرده و از آسیب ها و التهاب های پوستی جلوگیری کند. از طرفی روی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و برای مقابله با عفونت ها و بیماری ها مؤثر باشد. همچنین مصرف مناسب روی به حفظ سلامت موها و جلوگیری از مشکلات مربوط به موها کمک می کند.
مس
مس یکی دیگر از مواد معدنی است که در پسته وجود دارد. مس یکی از عناصری است که برای سلامتی سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد. مس می تواند به حفظ سلامت قلب کمک کرده و از بیماری های قلبی-عروقی جلوگیری کند. همچنین می تواند با افزایش جذب آهن موجب پیشگیری از کم خونی شود. مس خواص ضد التهابی دارد و می تواند در کاهش التهاب های مختلف در بدن مؤثر باشد.
قند
پسته حاوی قند است اما مقدار قند موجود در هر مغز پسته کمتر از دیگر موادی مانند چربی، پروتئین، فیبر، و ویتامین ها است. قند موجود در پسته عمدتا شامل قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز است. استفاده معقولانه از پسته به عنوان یک منبع سالم از انرژی و مواد مغذی، یکی از روش های مناسب برای تغذیه سالم است.
نتیجه
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در پسته هنگامی که در یک رژیم غذایی متعادل گنجانده شود می تواند خواص بسیار زیادی برای بدن داشته باشد. خواص پسته شامل مواردی همچون بهبود سلامت قلب، کنترل بهتر قند خون، کمک به کنترل و مدیریت وزن و دریافت مقدار قابل توجهی از مواد مغذی است.
در انتها، این مقاله برای آگاهی شما از این موضوع که پسته حاوی چه موادی است نگارش شده است، اگر قصد خرید پسته با کیفیت و ممتاز با قیمت مناسب را دارید، می توانید از کادر زیر وارد بخش فروشگاه شده و پس از بررسی محصولات موجود، برای ثبت سفارش اقدام کنید.
آیا پسته برای کاهش وزن مفید است؟
بله، پسته به دلیل داشتن پروتئین و فیبر می تواند به کاهش وزن کمک کند. البته به این نکته توجه داشته باشید که در خوردن پسته نباید زیاده روی کنید.
آیا پسته می تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند؟
بله، پسته به دلیل اینکه حاوی چربی های سالم است زمانی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم مصرف شود، تاثیر مثبتی بر کاهش سطح کلسترول دارد.
آیا پسته عوارض دارد؟
بروز عوارض پس از مصرف پسته بسیار نادر است اما برخی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به پسته داشته باشند.
پسته خام بهتر است یا بو داده؟
پسته خام و بو داده حاوی مواد ارزشمندی برای بدن هستند و هر دو می توانند برای بدن فواید قابل توجهی داشته باشند و تنها اندکی از خواص پسته ممکن است در هنگام بو دادن به دلیل برخورد با حرارت از بین رفته باشد. البته نباید در مصرف پسته شور زیاده روی کرد.
آیا پسته می تواند فاسد شود؟
پسته حاوی چربی است و مانند همه آجیل ها می تواند به مرور فاسد و خراب شود. نگهداری مناسب آجیل ها می تواند به حفظ تازگی آنها کمک کند.